- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Problemele continuă pentru Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană
În timp ce unii se întrec să arate cât de şubrezită şi în ce situaţie periculoasă se află Deutsche Bank, alţii zboară deja cu gândul la opţiunile de salvare de care ar putea beneficia cea mai mare bancă germană: divizare, restructurare, poate o fuziune germano-austriacă.
Problemele continuă pentru Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
După ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat că Deutsche Bank are una dintre cele mai mari contribuţii la riscurile sistemice din sectorul financiar, un oficial al Federal Deposit Insurance Corp., o autoritate guvernamentală americană care asigură depozitele constituite la băncile din SUA, a publicat o analiză care arată că riscurile cu care se confruntă banca germană sunt mai mari ca anul trecut. Analiza ia în calcul raportul dintre datorii şi capital şi a constatat că la acest capitol Deutsche Bank stă mai rău decât oricare dintre marile bănci ale lumii, scrie Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Calculele oficialului - vicepreşedintele instituţiei, Thomas Hoenig - pun accent pe expunerea la produse financiare derivate deoarece, spune Hoenig, aceasta arată mai clar care este cea mai riscantă bancă.
Venite tot în SUA, veşti că Departamentul de Justiţie ar putea să sancţioneze banca germană cu până la 14 miliarde de dolari (o amendă record) din cauza unor nereguli legate de vânzarea unor produse financiare garantate cu credite ipotecare în perioada 2005-2007, au încins imaginaţia analiştilor, care au speculat că pedeapsa va şubrezi şi mai mult capitalul Deutsche Bank, iar banca va fi forţată să strângă capital.
Banca americană JPMorgan estimează că la fiecare miliard de dolari cu care amenda finală depăşeşte pragul de 3-3,5 miliarde de dolari capitalul Deutsche Bank va fi erodat cu câte 24 de puncte de bază.
Mulţi analişti cred că cea mai mare vulnerabilitate a Deutsche Bank o reprezintă expunerea băncii la „derivate de sute şi sute şi sute de miliarde de dolari“, după cum o descrie premierul italian Mario Draghi, ca răspuns la reproşul făcut de preşedintele băncii centrale germane Jens Weidmann Italiei că nu-şi reduce datoriile.
Cum Deutsche Bank a devenit un subiect fierbinte, Financial Times a făcut un sondaj printre bancheri, analişti, investitori şi executivi în legătură cu opţiunile pe care banca le-ar putea lua în considerare pentru a-şi rezolva problemele.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO