Consumatorul român este mai puţin interesat de plantele modificate genetic şi mai mult de calitate

Publicat: 14 06. 2019, 16:47
Actualizat: 13 02. 2020, 12:37

Clienţii supermarketurilor au devenit mai atenţi la produsele fără gluten şi fără lactoză, studiul remarcând şi menţinerea tendinţei gătitului acasă.

Plantele modificate genetic au în spate foarte multă cercetare din partea specialiştilor din domeniu, sunt pe piaţa mondială de aproape 25 de ani şi sunt studiate de mai bine de 40. Acestea nu au beneficiat de cea mai „fericită definiţie”, însă în realitate nu reprezintă un pericol, a explicat Mihaela Vasile, preşedinta organizaţiei AgroBiotechRom.

„Dorim să dezvoltăm o informare cât mai corectă către consumatori” a adăugat aceasta, discutând despre „Fake News Food” în cadrul evenimentului „Meet the Food” care a avut loc vineri în Bucureşti.

AgroBiotechRom este o asociaţie profesională a producătorilor şi utilizatorilor de biotehnologii agricole din România.