- Home
- Economic
- LONDRA, (30.11.2014, 14:58)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procter & Gamble ar putea vinde divizia Wella, pentru aproximativ 7 miliarde de dolari
Procter & Gamble analizează împreună cu banca Goldman Sachs posibila vânzare a diviziei Wella, specializată în produse de îngrijire a părului, pentru circa 7 miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situaţiei, grupul fiind într-un proces de concentrare pe activităţile cele mai profitabile.
Urmărește
345 afișări
Procter & Gamble ar putea vinde divizia Wella, pentru aproximativ 7 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Analiza ar putea duce la vânzarea integrală sau parţială a diviziei, au spus sursele, precizând că nu a fost luată o decizie.
Un purtător de cuvânt al P&G a refuzat să comenteze.
Grupul american a anunţat în luna august că va renunţa la 80-100 de linii de producţie care înregistrează un ritm scăzut de creştere, pentru a se concentra pe circa 80 de branduri, precum detergenţii Tide şi scutecele Pampers, care generează majoritatea profitului şi veniturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
În luna noiembrie, grupul a anunţat vânzarea diviziei de baterii Duracell către compania Berkshire Hathaway a miliardarului Warren Buffett. P&G a vândut deja cea mai mare parte a diviziei de hrană pentru animale către Mars şi Spectrum Brand Holdings.
Pe segmentul îngrijirii părului, P&G mai deţine Clairol, cumpărată în 2001 de la Bristol-Myers Squibb, pentru 4,95 miliarde de dolari.
Între posibilii cumpărători ai Wella s-ar putea afla grupul anglo-olandez Unilever şi compania germană Henkel, care a mai fost interesată de această companie în 2002, înainte ca aceasta să fie vândută către P&G în 2003, pentru 6,5 miliarde de euro (8,1 miliarde dolari).
P&G aplică un plan de restructurare pe mai mulţi ani, cu reduceri de locuri de muncă şi restrângerea operaţiunilor, lansarea de noi produse şi extinderea pe pieţele emergente, la presiunea acţionarilor.
Alte surse au spus că sunt analizate opţiunile şi pentru divizia Braun, producător de aparate de ras electrice şi periuţe de dinţi, achiziţionată în 2005 în cadrul preluării Gillette, pentru 57 miliarde de dolari.
În România, Procter&Gamble a vândut în luna noiembrie fabrica de detergenţi de la Timişoara grupului german Dalli, care produce mărci private. După finalizarea contractului, fabrica din Timişoara va continua să producă pentru P&G detergent de rufe pentru următorii trei ani şi detergent de vase pentru următorii doi ani. P&G producea la Timişoara detergenţi pentru rufe sub bradurile Ariel, Tide şi Bonux, dar şi detergent de vase Fairy, pe care le livra atât pe plan local, cât şi la export, în ţările din regiune.
Grupul Procter & Gamble este prezent în România din 1992, iar în 1995 a achiziţionat fabrica de detergenţi şi înălbitori Detergenţi SA Timişoara, investiţia iniţială depăşind 40 de milioane de dolari.
În 2010, Procter&Gamble (P&G) a inaugurat la Urlaţi, în judeţul Prahova, o fabrică de şampoane şi produse de îngrijire a părului, în care au fost investiţi peste 100 de milioane de dolari, aceasta fiind şi prima investiţie greenfield a grupului american în România.
În acest an, firma Fater S.p.A., deţinută în comun de P&G şi Tenimenti Angelini S.p.A, a preluat controlul asupra "Afacerii ACE", producătorul şi distribuitorul clorului marca ACE, de la fabrica Detergenţi SA, deţinută de P&G. P&G mai este prezent în România şi printr-o divizie de marketing.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate