- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (06.09.2022, 12:12)
- Bogdan Cojocaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producătorii de metale din Europa au probleme grele: sunt nevoiţi să-şi oprească activitatea
ArcelorMittal, al doilea producător de oţel ca mărime din lume, este cel mai recent nume din industria de profil care-şi opreşte activitatea la un combinat din Europa din cauza costurilor prea mari cu gazele naturale şi electricitatea.
Urmărește
3054 afișări
Este vorba de un furnal al oţelăriei germane din Bremen. Dar nu doar producătorii de oţel au astfel de probleme, ci toţi producători de metale pentru industrie. Combinatele metalurgice europene se confruntă cu o criză existenţială, scrie Bloomberg. Aceasta va fi o problemă în plus pentru alte industrii, cum este cea auto.
Pentru producătorii de metale, închiderea topitoriilor este o decizie foarte dificilă. În cazul combinatelor de aluminiu, după ce alimentarea cu electricitate este întreruptă şi cuvele de producţie ajung la temperatura mediului ambiant, repornirea costă milioane de euro şi timp îndelungat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Norsk Hydro pregăteşte închiderea unui centru de producţie de aluminiu din Slovacia şi nu este singura companie care face acest lucru. Producţia de metal din Europa a ajuns la cele mai joase niveluri din anii 1970, iar observatori din industrie spun că agravarea crizei energiei riscă să aducă extincţia speciilor din sectorul de profil european.
Fabricile de aluminiu sunt printre cei mai mari consumatori de electricitate. Metalul este obţinut prin încălzirea materiilor prime până la topirea acestora, Apoi, prin cuvă este trecut curent electric pentru separarea elementelor chimice.
Pentru producerea unei tone de aluminiu sunt necesari 15MWh de electricitate, cantitate suficientă pentru a ţine lumina aprinsă şi alte dispozitive electrice în funcţiune în cinci gospodării timp de un an.
Unele topitorii europene sunt protejate prin subvenţii guvernamentale, contracte de furnizare de energie pe termen lung sau prin acces la propriile instalaţii de energie regenerabilă.
Însă multe altele au în faţă un viitor nesigur. „Istoria ne învaţă că dacă o topitorie de aluminiu se închide, aceasta nu va mai fi redeschisă“, spune Mark Hansen, CEO-ul traderului de metale Concord Resources.
„Este o problemă cu efecte mai mari decât creşterea şomajului: metalul este folosit la avioane, arme, transport, utilaje.“ Dacă producţia scade, companiile care transformă metalul în părţi şi componente vor depinde mai mult de importuri, care pot fi mai scumpe. De obicei, Rusia este un furnizor important pentru Europa, iar aceasta este tot o problemă. Industria metalelor spune că are nevoie urgentă de ajutor de la guverne pentru a supravieţui. Însă guvernele au pe cap şi găsirea de soluţii pentru protejarea populaţiei de facturile mai mari la energie. Apoi, şi în alte industrii fabricile se închid: în producţia de îngrăşăminte chimice, în cea de ciment, de zinc. La producătorii de aluminiu, repornirea topitoriilor va depinde de un cumul de factori care pare acum imposibil de obţinut: energie ieftină, creştere semnificativă a preţurilor aluminiului şi ajutor de la guvern.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 12:15
Două sate din România au fost selectate în Programul Upgrade al Best Tourism Villages 2024