- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producătorii de mezeluri, nevoiţi să importe intestinele de animale pentru producţia de cârnaţi
Producătorii de mezeluri din România folosesc pentru cârnaţi şi crenvurşti intestine de animale din import, întrucât în România aceste produse sunt disponibile în cantităţi reduse şi au o calitate slabă, achiziţiile însumând anual 7-8 milioane de euro.
Producătorii de mezeluri, nevoiţi să importe intestinele de animale pentru producţia de cârnaţi (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)
"Marii producători de intestine nu sunt în România, şi toată lumea importă. Noi importăm de exemplu din Germania şi Elveţia", a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Minea, preşedintele federaţiei Romalimenta şi proprietarul producătorului de mezeluri Angst Ro.
Şi firma Aldis importă intestinele necesare pentru prepararea cârnaţilor. Potrivit lui Daniel Dumitrescu, directorul de marketing al companiei, intestinele produse în România nu pot fi folosite din cauza calităţii slabe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
"În România nu se produc maţe destinate procesării, pentru că nu avem tradiţie în acest domeniu. Cea mai mare parte din maţele rămase de la animale se distruge", spune Marius Andrei, directorul adjunct al firmei Radauer Trading, reprezentanţa în România a unei companii austriece producătoare de intestine de animale.
El a estimat că intestinele folosite anual în România pentru producţia diverselor sortimente de cârnaţi şi crenvurşti reprezintă o piaţă de circa 7-8 milioane de euro.
În funcţie de calitate, preţul unei legături, care măsoară 91,5 metri, porneşte de 3 euro pentru intestinele de porc, de la 10 euro pentru cele de vită şi de la 17 euro pentru intestinele de oaie.
Cei mai mari producători de intestine de animal din lume sunt China, India, Pakistan şi Australia, iar cei mai mari consumatori sunt Germania şi Austria.
"Lungimea medie a unui intestin prelevat în abatoarele din România, fără ca acesta să fie rupt sau fisurat, este de 3-4 metri, pe când în Austria este de 17 metri", a mai spus reprezentantul Radauer.
(Material realizat de Liviu Iancu, liviu.iancu@mediafax.ro).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO