Producătorul de ciment Romcim, deţinut de irlandezii de la CRH, cumpără fabrica de ţeavă din polietilenă TehnoWorld din Suceava. Tranzacţia are avizul Concurenţei

Urmărește
354 afișări
Imaginea articolului Producătorul de ciment Romcim, deţinut de irlandezii de la CRH, cumpără fabrica de ţeavă din polietilenă TehnoWorld din Suceava. Tranzacţia are avizul Concurenţei

Producătorul de ciment Romcim, parte din grupul irlandez CRH, a cumpărat compania Tehno World SRL din Suceava, care produce ţeavă din polietilenă, potrivit unui anunţ al Consiliului Concurenţei, care a autorizat această tranzacţie.

Ziarul Financiar a scris la începutul acestui an că Romcim este interesată de achiziţia businessului Tehno World. La acel moment, nici reprezentanţii CRH, nici cei ai TehnoWorld nu au confirmat însă discuţiile privind această tranzacţie.

TehnoWorld îşi desfăşoară activitatea în sectorul producerii şi comercializării de ţevi din material plastic din România, având o fabrică la Fălticeni, judeţul Suceava.

În România, Romcim deţine şi operează două fabrici de ciment, la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane, staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.

TehnoWorld şi-a majorat cifra de afaceri cu 5% în 2023 comparativ cu anul precedent, ajungând astfel la 434,4 milioane de lei, potrivit celor mai recente informaţii disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a urcat la 45,5 milioane de lei, iar numărul de angajaţi a crescut cu circa 25, până la 233.

Produsele care se fac în halele TehnoWorld sunt potrivite pentru realizarea proiectelor de infrastructură, reţele de alimentare cu apă, reţele de canalizare, irigaţii, managementul deşeurilor.

Firma, fondată în 2003, este deţinută în mod egal de trei asociaţi - Maria-Angela Amariei, Gabriela-Luminiţa Pavel şi Iustinian Pavel, potrivit informaţiilor de pe platforma Termene.ro. Tot acolo este precizat că TehnoWorld are încheiate 567 de contracte de achiziţii publice din 2007 până în prezent, vârful fiind în anul 2019, când valoarea contractelor a ajuns la 1,6 milioane de lei. Printre beneficiarii contractelor încheiate de compania suceveană se numără Enel România, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti, Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, Compania de Apă Buzău, Compania de Utilităţi Publice Focşani şi alţii.

Fabrica TehnoWorld din Suceava are o suprafaţă de 96.000 de metri pătraţi, cu 78.500 de metri pătraţi de platforme pentru depozitare şi patru hale de producţie, potrivit aceleiaşi surse. Compania a livrat, printre altele, produse pentru lucrări la aeroportul din Suceava, un depozit ecologic la Moara, în acelaşi judeţ, şi un ponton în Tulcea.

Irlandezii de la CRH au devenit mai activi în achiziţii în ultimii doi ani, în 2023 cumpărând compania Bauelemente, producătoare de prefabricate structurale, de la omul de afaceri Michael Dietrich. Cele trei fabrici Bauelemente achiziţionate, situate în Ariceştii Rahtivani (Prahova), Bolintin (Ilfov) şi Cristian (Sibiu), vor funcţiona sub brandul Bauelemente, o companie CRH.

Totodată, în 2022, CRH, prin firma locală Romcim, a cumpărat divizia de prefabricate a grupului Macon, pe care nemţii de la Xella l-au preluat în 2018. Tranzacţia a inclus cele două fabrici de prefabricate pe care le are Macon, la Deva şi la Oradea.

Mai mult, în primăvara anului 2023, tot Romcim a inaugurat la Făgăraş şi o fabrică unde procesează deşeurile furnizate de businessurile din zonă pentru a produce energie.

Romcim a raportat un profit de 161,2 milioane de lei în 2023, la o cifră de afaceri de peste 1,8 miliarde de lei. Compania a încheiat anul cu 1.065 de angajaţi. La începutul anului 2023, Romcim l-a numit la conducere pe Frederic Aubet, el gestionând operaţiunile de ciment şi toate funcţiile centrale din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici