- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.06.2017, 17:49)
- Anca Olteanu
Producătorul japonez de airbaguri Takata, care are 3 fabrici în România, va cere intrarea în faliment. De ce se tem producătorii auto
Compania niponă Takata Corp, care are trei fabrici în România, va depune cererea de intrare în faliment cel mai devreme săptămâna viitoare, în contextul în care caută să ajungă la un acord financiar cu producătorul de componente auto Key Safety System, potrivit unor surse citate de Reuters.
Urmărește
5010 afișări
În România, japonezii de la Takata au două fabrici la Arad, una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă, şi o alta la Sibiu, unde se produc saci pentru airbaguri.
Takata, unul dintre cei mai mari producători de componente auto, lucrează de luni de zile pentru a finaliza acordul cu Key Safety. Potrivit surselor Reuters, compania Key este aşteptată să achiziţioneze acţiuni din Takata ca parte a planului de restructurare în procesul de faliment.
Cotidianul nipon Nikkei a raportat că o nouă companie creată de Key va cumpăra operaţiunile Takata pentru 1,6 miliarde de dolari şi va continua să livreze air baguri, centuri de siguranţă şi alte produse, lăsând datoriile unei alte companii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Tokyo Stock Exchange a anunţat vineri că a suspendat tranzacţiile cu acţiuni Takata în urma ştirilor care au apărut potrivit cărora compania se pregăteşte de faliment. La ultima închidere a zilei bursiere, aceasta avea o valoare de piaţă de 360 de milioane de dolari.
Firma are o datorie de 850 de milioane de dolari către producătorii auto globali, în urma unui acord stabilit la începutul anului, care a generat cel mai mare număr de maşini rechemate în service. Datoria trebuie plătită până la începutul anului 2018.
Potrivit surselor citate de Reuters, un acord final cu Key nu va putea fi posibil până când Takata nu depune cererea de intrare în faliment. Takata intenţionează să înceapă procesele atât în Statele Unite, cât şi în Japonia.
Cei mai mari producători auto sunt îngrijoraţi de planul de faliment al companiei din cauza faptului că ar putea înregistra întârzieri în procesul de înlocuire a airbagurilor afectate. Peste 65% din cele 46,2 milioane de air baguri chemate în service în Statele Unite nu au fost reparate.
Un judecător din Statele Unite a spus, la începutul anului, că înlocuirea tuturor pompelor de umflat airbaguri ar putea ajunge la 8 miliarde de dolari. Airbagurile Takata ar putea exploda cu o forţă mult prea mare.
În ianuarie, Takata a pledat vinovată şi va plăti un milion de dolari pentru a finaliza o investigaţie a Departementului de Justiţie al Statelor Unite asupra problemelor la airbaguri care au dus la moartea a 16 oameni în lume. Takata a fost, de asemenea, învinuită pentru rănirea a 180 de oameni.
Din 2008, peste 100 de milioane de pompe ale airbagurilor din toată lumea, folosite în maşinile a 19 producători auto, inclusiv Honda Motor, Ford Motor, Volkswagen şi Tesla, sunt vizate. Chemările în service vor continua până în 2019.
Citeşte şi: Amazon a preluat Whole Foods, cel mai mare lanţ de retail de mâncare naturală din Statele Unite, pentru 13,7 miliarde dolari
Citeşte şi: Înmatriculările de autoturisme Dacia au crescut în mai, în UE, cu 11% faţă de anul trecut. Cele mai importante creşteri, în Germania şi Franţa
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Amazon a preluat Whole Foods, cel mai mare lanţ de retail de mâncare naturală din Statele Unite, pentru 13,7 miliarde dolari
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe