Profesioniştii din industria turismului din Turcia şi din România s-au întâlnit

Agenţiile de turism din Turcia şi din România s-au reunit la Bucureşti pe data de 1 octombrie, în cadrul evenimentului organizat de Agenţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA) cu sprijinul Turkish Airlines. Aproximativ 70 de agenţii de turism care operează în România au participat prin reprezentanţii lor la un eveniment de prezentare a obiectivelor turistice din Turcia, desfăşurat la Grand Hotel Bucharest. În cadrul întâlnirii, au fost prezentate locaţiile destinate atât turismului cultural cât şi celui religios. După discursurile de deschidere a avut loc o sesiune de networking.

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului Profesioniştii din industria turismului din Turcia şi din România s-au întâlnit

Profesioniştii din industria turismului din Turcia şi din România s-au întâlnit

Turcia, o destinaţie în creştere pe piaţa turismului românesc

Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia de la Bucureşti, a declarat că numărul turiştilor români care vin în Turcia creşte în fiecare an. Dacă anul trecut Turcia a fost vizitată de un total de 990.005 turişti români, anul acesta după primele opt luni au fost înregistraţi 883.313.

„Ţările noastre împărtăşesc o legătură profundă, nu doar în termeni de proximitate — 50 de minute de Istanbul şi 100 de minute de Antalya — ci şi, cum îmi place să spun, suntem apropiaţi „în suflet” şi „în inimă”. Această apropiere este unul dintre motivele pentru care atât de mulţi turişti sunt atraşi de Turcia. Întâlnirea de astăzi subliniază legăturile profunde dintre naţiunile noastre şi sunt încrezător că vom continua să le consolidăm”, a spus domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Türkiye la Bucureşti

Se estimează că numărul turiştilor români care vor vizita Turcia va depăşi cifra de un milion o sută de mii până la sfârşitul anului în curs.
Regulamentul care permite cetăţenilor români să intre în Turcia doar cu documentele de identitate în scopuri turistice a intrat în vigoare pe data de 21 mai 2024. Datorită acestei facilităţi de călătorie, se aşteaptă o creştere semnificativă a numărului de turişti din România în anii următori.

Promovarea diferitelor destinaţii

La evenimentul la care au participat reprezentanţii sectorului turistic din Turcia şi oficiali ai Agenţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia, au fost prezentate oportunităţile turistice din Cappadocia şi Istanbul, precum şi oportunităţile care se regăsesc şi în destinaţii mai puţin cunoscute din Turcia, precum Ruta celor Şapte Biserici.
Agenţiile de turism nu doar din Bucureşti, ci şi din diverse oraşe din România au avut ocazia să se întâlnească şi să stabilească parteneriate cu reprezentanţi importanţi ai turismului din Turcia în cadrul evenimentului.

Premiu de călătorie pentru agenţii

În urma tombolei organizate în cadrul evenimentului, şase reprezentanţi ai agenţiilor au câştigat dreptul de a participa la o excursie de familiarizare care va avea loc în Turcia în luna noiembrie. În cadrul acestei excursii organizate cu sprijinul Turkish Airlines, va fi vizitată Ruta celor Şapte Biserici, considerate drept primele şapte biserici ale creştinismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici