Profit sub estimări la HSBC, cea mai mare bancă europeană, din cauza încetinirii economiei chineze

HSBC, cea mai mare bancă europeană, a avut un profit net de 10,28 miliarde de dolari în prima jumătate a anului, în urcare cu 10%, însă sub estimările analiştilor din cauza încetinirii dinamicii pieţelor de creştere, mai ales cea chineză.

Urmărește
111 afișări
Imaginea articolului Profit sub estimări la HSBC, cea mai mare bancă europeană, din cauza încetinirii economiei chineze

Profit sub estimări la HSBC, cea mai mare bancă europeană, din cauza încetinirii economiei chineze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majorarea profitului se datorează în principal scăderii provizioanelor constituite în Statele Unite, potrivit unui comunicat transmis luni de banca britanică.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indica un profit de 10,57 miliarde de dolari.

Acţiunile HSBC au scăzut cu până la 4,6% pe bursa de la Londra.

Grupul financiar cu operaţiuni în 80 de ţări a arătat că piaţa chineză a încetinit în mod neaşteptat în primul trimestru al anului, în timp ce creşterea economică din America Latină a fost mai slabă în primul semestru din cauza evoluţiei nefavorabile a consumului retail.

HSBC a avertizat, odată cu prezentarea rezultatelor financiare, că restricţiile pregătite de UE în ceea ce priveşte bonusurile bancherilor vor afecta semnificativ activităţile instituţiei de credit.

Banca a precizat că creşterea economică este în continuare slabă pe pieţele occidentale. Din 2011, HSBC a redus activităţile de consumer banking din SUA şi a vândut 54 de operaţiuni, în încercarea de a se concentra pe pieţele şi pe activităţile profitabile.

HSBC are 6.600 de sucursale şi 55 milioane de clienţi la nivel mondial.

Grupul britanic a fost sancţionat anul trecut în SUA cu o amendă de 1,92 miliarde de dolari pentru a stinge o investigaţie privind facilitarea spălării de bani. În luna mai a acestui an, banca a anunţat că va concedia până la 14.000 de angajaţi pentru a reduce costurile cu 3 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici