Profitul AB InBev s-a dublat în primul trimestru, la 964 milioane dolari

Profitul net al Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producător de bere din lume, s-a dublat în primul trimestru la 964 milioane dolari, iar veniturile au avansat cu 5,6%, creşterea preţurilor contrabalansând rezultatele slabe din SUA şi Brazilia.

Urmărește
3 afișări

Câştigul net al a crescut de la 475 de milioane de dolari în primele trei luni ale anului trecut la 964 milioane dolari în primul trimestru, se arată în raportul AB InBev referitor la rezultatele financiare din perioada ianuarie-martie.

Grupul, care deţine brandurile internaţionale Budweiser, Stella Artois şi Beck's, a anunţat că nivelul ridicat al şomajului din rândul tinerilor din SUA a afectat volumele vândute, iar ploile din Brazilia au limitat la minim creşterea pe această piaţă, notează Reuters.

Cu toate acestea, veniturile realizate în SUA şi Brazilia, cele mai mari pieţe ale AB InBev, au crescut în perioada analizată datorită majorării preţurilor.

Livrările au înregistrat o scădere organică, la nivel de grup, de 0,4%, la 91,4 milioane hectolitri, însă veniturile au avansat cu 5,6%, la 9 miliarde de dolari.

Dintre zonele în care grupul este prezent, cea mai mare creştere a volumelor a fost consemnată în Europa Centrală şi de Est, de 5,6%, la 4,8 milioane hectolitri. În primul trimestru al anului trecut, performanţele din această regiune au fost afectate de triplarea unei taxe în Rusia.

Anheuser-Busch InBev s-a format în 2008 prin fuziunea companiilor Anheuser-Busch (SUA) şi InBev (Belgia). InBev a cumpărat rivalul american Anheuser-Busch pentru 52 miliarde de dolari, iar grupul rezultat în urma fuziunii a devenit cel mai mare producător de bere din lume, poziţia a doua fiind ocupată de SABMiller Plc.

Compania nou formată a moştenit însă datorii de 45 miliarde de dolari, fiind necesare împrumuturi, majorări de capital şi vânzări de active. Printre afacerile vândute se numără şi operaţiunile din Europa Centrală şi de Est, printre care şi InBev România, actuala Bergenbier SA, preluate de fondul CVC Partners pentru 1,5 miliarde euro (2,2 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici