- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.08.2013, 09:41)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Profitul Băncii Transilvania a stagnat în primele şase luni, la 180,2 milioane lei
Banca Transilvania (TLV) a raportat pentru primul semestru un profit net de 180,19 milioane lei (41 milioane euro), nivel similar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2% faţă de finalul anului trecut, la 30,12 miliarde lei.
Urmărește
123 afișări
Profitul Băncii Transilvania a stagnat în primele şase luni, la 180,2 milioane lei (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)
Pentru primele şase luni din 2012, banca a raportat un profit net de 179,6 milioane lei (40,9 milioane euro), iar în primul trimestru din acest an profitul s-a situat la 84,4 milioane lei (19,2 milioane euro).
Profitul brut a urcat la 209,42 milioane lei (47,68 milioane euro), de la 193,22 milioane lei în primul semestru al anului trecut, potrivit unui comunicat al băncii.
Creşterea activelor cu 2% faţă de finele anului trecut a fost determinată în special de investiţiile în active disponibile pentru vânzare, care s-au majorat cu 19%, la 7,76 miliarde lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
"Primul semestru a fost pentru Banca Transilvania conform cu estimările noastre de la începutul anului şi suntem încrezători că vom realiza bugetul asumat faţă de acţionari, pentru 2013. Am reuşit să realizăm un profit substanţial, deşi contextul economic rămâne dificil. Vom continua să fim activi pe piaţă, să optimizăm modelul nostru de business şi, în acelaşi timp, să contribuim la revenirea economiei româneşti", a declarat, în comunicat, preşedintele CA al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă.
Veniturile operaţionale ale Băncii Transilvania s-au păstrat la aproximativ acelaşi nivel din primele şase luni ale anului trecut, 733,55 milioane lei.
Cheltuielile operaţionale au crescut însă cu 4%, în special pe fondul costului cu amortizarea noului sistem IT pentru core-banking.
Cheltuielile nete cu provizioanele pentru active şi angajamente de creditare erau de 141,03 milioane lei, faţă de 182,72 milioane lei la 30 iunie 2012. În cadrul acestora, cheltuielile nete cu provizioanele din activitatea de creditare au fost de 140,98 milioane lei, comparativ cu 179,13 milioane lei, la finalul lunii iunie 2012.
Raportul cost/venit era după primele şase luni de 52%, menţinerea acestuia la un nivel rezonabil numărându-se printre priorităţile băncii.
Soldul creditelor se situa la 17,72 miliarde lei după primele şase luni, incluzând creanţele aferente, iar portofoliul de credite este în continuare preponderent în lei. Împrumuturile pentru companii reprezintă 64%, restul revenind persoanelor fizice.
Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 11,94% din totalul portofoliului de credite al băncii.
Soldul provizioanelor pentru credite a crescut de la 2,11 miliarde lei la finele anului trecut la 2,19 miliarde lei după primul semestru, asigurând un grad de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante de 105,53%.
Depozitele au înregistrat un avans de 4% faţă de sfârşitul lui 2012, la 24,16 miliarde lei.
Raportul credite/resurse atrase şi împrumutate s-a menţinut la 77,30%, iar solvabilitatea băncii este de 11,85% cu profitul inclus, respectiv de 10,92% fără profit inclus.
"Numărul de operaţiuni derulate prin conturi BT a crescut cu 7,52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul clienţilor activi ai băncii - persoane fizice şi companii a înregistrat, de asemenea, creştere - de la 1,56 milioane de clienţi, la sfârşitul primului semestru al anului trecut, la aproape 1,68 milioane, la finalul primului semestru din acest an", se mai spune în comunicat.
Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,9%.
Acţiunile Băncii Transilvania au închis şedinţa de tranzacţionare de miercuri la un preţ de 1,24 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea băncii este de 2,73 miliarde lei.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe