- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.11.2015, 14:00)
- Alina Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Profitul Electrica a crescut în primele nouă luni cu 27%, la 428 milioane lei
Distribuitorul şi furnizorul de energie Electrica a înregistrat în primele nouă luni un profit net consolidat de 428 milioane lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Urmărește
289 afișări
Profitul Electrica a crescut în primele nouă luni cu 27%, la 428 milioane lei (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
Profitul operaţional, în acelaşi interval, a fost de 497 milioane lei, cu 22% mai mare decât în primele nouă luni din 2014. Profitul atribuibil acţionarilor a crescut cu 38% în primele 9 luni ale anului 2015, faţă de aceeşi perioada a anului trecut, a anunţat compania.
În primele trei trimestre, Electrica a înregistrat venituri din exploatare în valoare de 4,13 miliarde lei, în creştere cu 384 milioane lei, sau 10%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Această creştere se datorează faptului că veniturile din segmentul de distribuţie de energie electrică au crescut cu 104 milioane lei (cu 6%), la 1,845 miliarde lei, evoluţie care se datorează creşterii cantităţii distribuite cu 6% faţă de perioada similară a anului 2014. În plus, veniturile din segmentul de furnizare de energie electrică au crescut cu 220 milioane lei, sau 7%, la 3,286 miliarde lei. Această evoluţie se datorează în principal creşterii - ca urmare a politicilor comerciale implementate de Electrica Furnizare - a cantităţii furnizate cu 6%, arată compania, într-un comunicat.
De asemenea, în primele nouă luni ale anului cheltuielile operaţionale, exceptând costurile cu achiziţia energiei electrice, au scăzut cu 32,5 milioane lei (2%). Cheltuielile cu energia electrică au urcat cu 326 milioane lei, sau 20%, la 1,992 miliarde lei, atât pe fondul creşterii cantităţilor distribuite şi furnizate, cât şi ca urmare a majorării costului energiei electrice achiziţionate pentru furnizare şi trading. Costul cu energia electrică achiziţionată este principalul cost al grupului, reprezentând 48% din venituri în primele nouă luni din 2015.
În perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2015, grupul Electrica a distribuit aproximativ 12,7 TWh şi a furnizat aproximativ 7,6 TWh de energie electrică, către aproximativ 3,6 milioane de consumatori finali.
În acest interval, contribuţia segmentului de distribuţie de energie electrică şi a segmentului de furnizare de energie electrică la veniturile Electrica a fost de 36%, respectiv 64%.
"În primele nouă luni din 2015, performanţele financiare ale Grupului Electrica sunt remarcabile. Continuăm să avem o creştere de aproximativ 30 la sută a profitului net faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi am reuşit să creştem atât veniturile din activitatea de distribuţie, cât şi pe cele din zona de furnizare. În ceea ce priveşte EBITDA, avem un plus de 16 la sută, iar profitul atribuibil acţionarilor a crescut cu 38%. Din acest punct de vedere, suntem cel puţin în linie cu obiectivele asumate. Continuăm sa facem ceea ce ne-am angajat, inclusiv prin prospectul de listare, să investim în reţelele de distribuţie, în tehnologie de ultimă generaţie, fapt care se reflectă deja pozitiv în rezultatele noastre operaţionale, dar şi în îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite, precum şi în scăderea cheltuielilor de mentenanţă", a declarat în comunicat Ioan Roşca, directorul general al Electrica.
Electrica are o arie de cuprindere naţională - cu organizare zonală în trei zone pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice. Principalul acţionar al companiei, cu o deţinere de 48,78% din acţiuni, este Ministerul Energiei.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Noul guvern va renegocia cu CE ţintele de deficit şi va elabora o strategie de investiţii pe zece ani. Toate companiile de stat, administrate de o singură structură
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe