Profitul Ford din primul trimestru al acestui an ar putea fi cel mai ridicat din 1998 - analişti

Ford Motor, al doilea constructor auto american, ar putea raporta marţi cel mai mare profit pe primul trimestru din 1998, datorită vânzărilor în creştere odată cu introducerea noilor modele cu un consum eficient de carburant, în contextul preţului tot mai mare al petrolului, transmite Bloomberg.

Urmărește
6 afișări

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indică un profit de 50 cenţi pe acţiune, în urcare de la 46 de cenţi în primul trimestru al anului trecut.

Astfel, profitul net raportat marţi pentru primele trei luni ale anului ar putea fi de 2,1 miliarde de dolari, cel mai ridicat din primul trimestru al lui 1998, când Ford înregistra un rezultat de 17,6 miliarde de dolari.

Directorul general Alan Mulally s-a concentrat pe creşterea efcienţei şi economiei de carburanţi la modelele Ford, strategie care s-a dovedit câştigătoare odată cu creşterea puternică a preţurilor din benzinării.

Investitorii rămân însă îngrijoraţi că preţul tot mai ridicat al petrolului ar putea afecta încrederea consumatorilor şi vânzările de maşini, potrivit analiştilor.

Acţiunile Ford au scăzut cu 8,1% de la începutul acestui an, din cauza preţurilor mai mari din benzinării şi rezultatelor financiare din trimestrul al patrulea al anului trecut, când profitul a fost cu 38% sub estimările analiştilor, potrivit unui analist al Barclays Capital.

Un alt element de interes pentru investitori va fi impactul cutremurului din Japonia, care a determinat Ford să reducă activitatea la unele fabrici pentru a conserva anumite piese auto. Mulally a declarat însă că dezastrul nu va afecta profitul.

Ford a avut pierderi totale de 30,1 miliarde de dolari din 2006 până în 2008, dar a obţinut anul trecut un profit net de 6,56 miliarde de dolari, datorită automobilelor cu un consum mai eficient, care fac economie de carburanţi.

Compania americană ar putea avea de câştigat în ultimă instanţă în urma cutremurului din Japonia, deoarece producătorii niponi au probleme grave de producţie şi nu vor putea face faţă cererii, situaţie care reprezintă o oportunitate pentru constructorii din alte părţi ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici