- Home
- Economic
- LONDRA, (23.02.2015, 12:47)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Profitul HSBC a scăzut anul trecut cu 17%, la 18,7 miliarde dolari
Banca britanică HSBC Holdings, implicată într-un scandal de evaziune fiscală în Elveţia, a raportat o scădere a profitului cu 17%, la 18,7 miliarde de dolari anul trecut faţă de 2013, pe fondul creşterii costurilor şi al declinului veniturilor generate de divizia de investiţii, a anunţat compania.
Urmărește
72 afișări
Profitul HSBC a scăzut anul trecut cu 17%, la 18,7 miliarde dolari (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)
Acţiunile HSBC au scăzut cu 5% pe bursa de la Londra, în urma publicării rezultatelor financiare pe 2014, care au arătat că profitul înainte de taxe a coborât la 18,7 miliarde de dolari de la 22,6 miliarde de dolari în 2013, potrivit MarketWatch.
Rezultatele au fost sub aşteptările analiştilor, care au anticipat un profit înainte de taxe în valoare de 21,5 miliarde de dolari.
Profitul net pentru 2014 a scăzut la 13,7 miliarde de dolari în 2014 de la 16,2 miliarde de dolari în anul precedent, în timp ce costurile operaţionale au urcat cu 6,1% anul trecut, la 37,9 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Profitul înainte de taxe al diviziei de investiţii a scăzut cu 38% anul trecut faţă de nivelul din 2013, la 5,9 miliarde de dolari, în timp ce provizioanele pentru unele investigaţii privind manipularea cursului valutar s-au ridicat la 1,2 miliarde de dolari în 2014.
HSBC este implicată într-un scandal de evaziune fiscală, după ce un raport publicat de International Consortium of Investigative Journalist (ICIJ) la începutul lunii februarie a arătat că HSBC Private Bank, filiala eleveţiană a băncii britanice HSBC, a obţinut profituri importante din administrarea de conturi secrete de peste 100 miliarde de dolari ale unor organizaţii criminale, traficanţi de arme şi diamante, lista deponenţilor incluzând şi familii regale şi miliardari influenţi.
Săptămâna trecută, Procuratura din Elveţia a deschis o anchetă împotriva HSBC Holdings în ceea ce priveşte acuzaţiile de spălare de bani şi a efectuat percheziţii la birourile diviziei de banking din Geneva ale băncii britanice. De asemenea, preşedintele HSBC, Douglas Flint, va fi audiat de parlamentul britanic în această săptămână, instituţai deschizând o investigaţie pentru a stabili dacă HSBC şi-a ajutat clienţii să evite plata taxelor prin divizia din Elveţia.
Potrivit raportului ICIJ, circa 220 de clienţi ai HSBC Elveţia, cu conturi totale de 1,3 miliarde dolari, au legătură cu România, iar 11 au cetăţenie sau paşaport românesc.
Dintre acestea, cel mai mare cont, în valoare de 829 de milioane de dolari, era deţinut de omul de afaceri de origine română Marcel Adams şi de fiul acestuia, Sylvian Adams, şi a fost deschis în numele băncii Summit International, din Barbados, care aparţinea tot familiei Adams, potrivit Radio Canada. Marcel Adams, născut în 1920 în România, trăieşte în Canada şi conduce afaceri în domeniul imobiliar.
Jurnaliştii de la Rise Project au scris că fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, soţia fostului ministru al Finanţelor Mihai Tănăsescu, cumnatul lui mircea Geoană, Ionuţ Costea, fostul acţionar la Dinamo Vladimir Cohn şi Jean Valvis au avut conturi la HSBC.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate