Profitul net al AB InBev a crescut anul trecut cu 28%, la 5 miliarde de dolari

Profitul net al Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producător de bere din lume, a crescut anul trecut cu 28%, la 5 miliarde de dolari, scăderea vânzărilor fiind compensată de creşterile de preţuri şi de migrarea clientelei către mărci mai scumpe.

Urmărește
2 afișări

Veniturile gigantului au scăzut uşor în 2010, la 36,3 miliarde de dolari, de la 36,7 miliarde de dolari, iar volumul vânzărilor de bere a coborât de la 364,5 milioane hectolitri la 353,9 milioane hectolitri, se arată într-un raport al companiei.

Producătorul unor mărci precum Budweiser, Stella Artois şi Beck's a arătat că băutorii de bere din Statele Unite şi Brazilia au acceptat preţurile mai mari şi au trecut totodată la mărci mai scumpe, notează Reuters.

Compania, cu o cotă de piaţă de circa 20% la nivel mondial, controlează 70% din piaţa braziliană şi 50% din cea americană.

AB InBev a crescut dividendul propus acţionarilor de aproape două ori, la 0,8 euro pe acţiune.

Compania s-a format la sfârşitul anului trecut prin fuziunea companiilor Anheuser-Busch (SUA) şi InBev (Olanda).

InBev a cumpărat rivalul american Anheuser-Busch pentru 52 miliarde de dolari, iar grupul rezultat în urma fuziunii a devenit cel mai mare producător de bere din lume, poziţia a doua fiind ocupată de SABMiller Plc.

Compania nou formată a moştenit însă datorii de 45 miliarde de dolari, fiind necesare împrumuturi, majorări de capital şi vânzări de active. Printre activele vândute se numără şi operaţiunile din Europa Centrală şi de Est, printre care şi InBev România, actuala Bergenbier SA, preluate de fondul CVC Partners pentru 1,5 miliarde euro (2,2 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici