- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Profitul net al grupului UniCredit a scăzut anul trecut cu 22%, la 1,32 miliarde euro
Profitul net al grupului italian UniCredit a scăzut anul trecut cu 22%, la 1,32 miliarde euro, afectat de o pierdere de 362 milioane euro din deprecierea activelor din Kazahstan, operaţiunile de bază înregistrând performanţe bune, transmite Reuters.
Profitul băncii a scăzut de la 1,7 miliarde euro în 2009 la 1,32 miliarde euro, în timp ce analiştii contactaţi de Reuters estimau în medie, un rezultat, de 1,57 miliarde euro.
Acţiunile UniCredit au urcat cu 1,08% în deschiderea şedinţei de miercuri, deoarece rezultatul slab a fost cauzat de problemele din Kazahstan, şi nu de operaţiunile fundamentale ale grupului.
UniCredit a cumpărat la sfârşitul anului 2007 banca ATF din Kazahstan, pentru 2,1 miliarde de dolari, când piaţa de credit din statul asiatic se afla la vârful unei perioade de boom. Ulterior, grupul a fost nevoit să efectueze, la banca proaspăt achiziţionată, deprecieri ale activelor de peste 500 milioane euro în mai puţin de un an, Kazahstanul resimţind din plin criza financiară.
Reprezentanţii UniCredit au declarat că nu au nicio intenţie să vândă operaţiunile kazahe.
Veniturile operaţionale ale UniCredit au scăzut anul trecut cu 4,4%, la 26,3 miliarde euro, trase în jos de venitul net din dobânzi, care s-a redus cu 7,6%, la 16,4 miliarde euro. Veniturile din comisioane au urcat cu 10,5%, la 8,4 miliarde euro.
Costurile operaţionale au urcat totodată cu 1%, la 15,4 miliarde euro.
Astfel, profitul operaţional s-a redus cu 11,3%, la 10,8 miliarde euro.
Activele totale ale grupului italian au crescut în 2010 cu 0,1%, la 929,4 miliarde euro.
Numărul angajaţilor UniCredit a scăzut anul trecut cu peste 3.000, la 162.009.
UniCredit Ţiriac Bank a obţinut anul trecut un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro), potrivit standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS), în scădere cu 47,9% faţă de nivelul din 2009, pe fondul creşterii costului de risc, a anunţat anterior banca.
Volumul activelor a ajuns la 20,8 miliarde lei (4,85 miliarde euro) la finalul anlui trecut, în creştere cu 2% faţă de sfârşitul lui decembrie 2009.
UniCredit Tiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Ţiriac are în prezent 517.000 clienţi activi şi oferă în România o gamă de produse specializate, dar şi servicii prin intermediul partenerilor UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO