- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.08.2015, 12:55)
- Alina Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Profitul net al Transelectrica a scăzut cu 7% în primul semestru, la 210 milioane lei
Profitul net al transportatorului naţional de electricitate Transelectrica a scăzut cu 7% în primul semestru, la 210 milioane lei, afectat de avansul cheltuielilor financiare cu 16,5% concomitent cu reducerea veniturilor financiare cu 36%, potrivit raportului semestrial al companiei.
Urmărește
134 afișări
Profitul net al Transelectrica a scăzut cu 7% în primul semestru, la 210 milioane lei
În prima jumătate a anului trecut, profitul net al companiei s-a plasat la 226 milioane lei.
Veniturile Transelectrica din exploatare au crescut cu 8% în perioada ianuarie-iunie, la aproape 1,43 miliarde lei.
"Veniturile realizate în primul semestru al anului 2015 au crescut cu 8,1% comparativ cu perioada similară a anului anterior (1.426 mil. lei în S1 2015, de la 1.319 mil. lei în S1 2014), fiind înregistrate creşteri pe ambele segmente operaţionale (activităţi cu profit permis şi activităţi zero-profit)", se arată în raportul companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Cheltuielile de exploatare au avansat într-un ritm uşor mai ridicat, de 10%, la 1,17 miliarde lei, însă cele financiare s-au apreciat cu 16,5%, la 31,8 milioane lei, în timp ce veniturile financiare s-au diminuat cu 36%, la 30,09 milioane lei. Astfel, profitul înainte de impozitare a fost mai mic decât cel din primele şase luni ale anului trecut, deşi profitul din exploatare se situa la un nivel uşor superior.
Totodată, cantitatea de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică a crescut cu 3,2% faţă de cantitatea tarifată în perioada similară a anului precedent, la 26,27 MWh, de la 25,45 MWh.
La finele lunii iunie, compania înregistra creanţe de încasat din supracompensarea pentru perioada 2011-2013 în sumă de 117,2 milioane lei, de la RAAN - 63,5 milioane lei, de la CET Govora - 53,7 milioane lei şi de la SC Termo Calor - 1.495 lei.
Datoriile pe termen lung au înregistrat o scădere de aproximativ 9% în primul semestru 2015, de la 1,4 miliarde lei la circa 1,32 miliarde lei, în principal determinate de rambursarea porţiunilor din principal de la 792 milioane lei la 710 milioane lei la 30 iunie.
Pentru anul trecut a fost aprobat un dividend brut pe acţiune în valoare de 2,8033 lei, a cărui plată a început la 29 iunie. Dividendul a fost calculat cu respectarea prevederilor legislaţiei incidente repartizării profitului la societăţile cu capital majoritar de stat, pe baza unei rate de distribuire de 75%.
Producţia netă de energie a României a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere de aproximativ 4%, la 27,4 TWh, susţinută de avansul consumului intern şi al schimburilor fizice transfrontaliere de export.
Puterea totală instalată în centralele electrice în primul semestru era de 24.582 MW, valoare brută.
Transelectrica are aproximativ 2.200 de angajaţi şi este controlată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, care deţine apropae 58,7% din acţiunile companiei.
Titlurile Transelectrica au închis şedinţa de tranzacţionare de joi la preţul de 27,3 lei/acţiune, în stagnare. La această cotaţie, capitalizarea companiei se ridică la 2 miliarde lei (450 milioane euro).
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe