Programele de sprijinire a economiei din China şi SUA dau rezultate

Programele de sprijinire a economiei încep să dea rezultate în SUA şi China, însă guvernele trebuie să fie pregătite pentru noi măsuri, a declarat secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Programele de sprijinire a economiei din China şi SUA dau rezultate

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Recesiunea economiei mondiale se va stabiliza în 2010, iar creşterea Produsului Intern Brut (PIB) ar urma să se reia spre sfârşitul anului, a spus Gurria prezent la o conferinţă pe teme economice la Beijing.

Avansul PIB-ului Chinei de 6,1% în primul trimestru din 2009 arată că măsurile guvernului de susţinere a economiei dau rezultate şi compensează scăderea exporturilor, a adăugat oficialul OCDE.

Totodată, suplimentarea cheltuielilor publice şi sprijinirea sectorului bancar în SUA contribuie la stabilizarea economiei americane, consideră secretarul general al instituţiei internaţionale.

"Pe ansamblu, încep să se vadă câteva semnale pozitive", a spus el.

Anul 2009 ar urma să rămână unul dificil, însă există speranţe ca perioada de recesiune să se încheie în 2010, a afirmat Gurria,

"Cu toate aceste programe de sprijin în diferite ţări şi posibil reluarea creditării, poate 2010 va fi anul în care se va încheia contacţia economică", a declarat oficialul.

OCDE estimează că cele 30 de state membre ale organizaţiei vor înregistra o contracţie a PIB-ului de 4,3% în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici