- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.12.2012, 16:45)
- Ovidiu Tempea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Programul de guvernare USL: Obiectivele de reducere a fiscalităţii anunţate înainte de alegeri, menţinute
Programul de guvernare prezentat de Guvernul Ponta II păstrează principalele măsuri de reducere a fiscalităţii anunţate de USL înainte de alegeri, printre obiectivele stabilite până în 2016 figurând reducerea TVA la 19%, cota progresivă 8-12-16%, reducerea CAS cu 5 puncte şi TVA de 9% la alimente.
Urmărește
146 afișări
Programul de guvernare USL: Obiectivele de reducere a fiscalităţii anunţate înainte de alegeri, menţinute (Imagine: Shutterstock)
Potrivit programului de guvernare Ponta II, "în orizontul 2013-2016" TVA va reveni la nivelul de 19%, taxele parafiscale se vor reduce la jumătate, iar"pe parcursul mandatului" va fi introdus impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.
La nivel fiscal se intenţionează şi creşterea deductibilităţii cheltuielilor în cercetare şi dezvoltare de la 20% la 50% şi scutirea de impozitare, pe o perioadă de cinci ani, a dividendelor care vor fi reinvestite în utilaje şi echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare, sub forma majorării capitalului social la societăţile unde sunt acţionari, sau participarea la capitalul social al altor societăţi comerciale şi care conduc la crearea de noi locuri de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Guvernul Ponta II şi-a propus şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori şi reducerea integrală a plăţii CAS datorată de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de muncă (cu condiţia menţinerii locului de muncă încă un an).
Executivul anunţă şi că va urmări alinierea la media europeană a redevenţelor încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului.
De asemenea, Guvernul Ponta II doreşte stimularea mediului de afaceri în limite admisibile pentru stabilitatea macroeconomică, prin simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzatori.
Executivul promite şi reducerea cheltuielilor cu birocraţia şi fiscalitatea, prin desfiinţarea unor tarife, avize, autorizaţii şi prin simplificarea cadrului legislativ.
Guvernul vrea să accelereze absorbţia fondurilor europene, prin crearea unei structuri centrale responsabile de coordonarea autorităţilor de management, prin simplificarea şi unificarea cadrului legislativ.
Executivul va adopta o nouă lege pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care are la baza transpunerea in legislaţia româneasca a legii europene privind întreprinderile mici din Europa, Small Business Act (SBA).
Programul de guvernare include şi câteva ipoteze macroeconomice având ca sursă Comisia Naţională de Prognoză şi Fondul Monetar Internaţional.
Astfel, în următorii patru ani se asumă că România va înregistra o creştere economică de 2% în 2013, 3% în 2014, 3,3% în 2015 şi 3,5% în 2015.
Rata inflaţiei luată în calcul pentru următorii patru ani este de 3,5% în 2013, 3% în 2014, 2,5% în 2015 şi 2,3% în 2016.
În acelaşi timp, cursul de schimb mediu va coborî treptat de la 4,5 lei/euro anul viitor, la 4,45 lei/euro în 2014 şi 4,4 lei/euro în 2015 şi 2016.
Deficitul bugetar calculat pe cash se va situa la 1,8% din PIB în 2013, 1,4% din PIB în 2014, 1,4% din PIB în 2015 şi 1,3% din PIB în 2016. De asemenea, datoria publică va coborâ uşor, de la 33,9% din PIB anul viitor la 32,1% din PIB în 2016.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe