- Home
- Economic
- (16.09.2020, 11:11)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Programul „Noua Casă” dublează la 140.000 euro plafonul de creditare pentru locuinţele noi. Iată tot ce trebuie să ştii
- Avansul minim se triplează, de la 5% la 15%
- Specialiştii îţi recomandă să nu alegi un grad de îndatoare de 40%
- Programul „Noua Casă” continuă, în bună măsură, spiritul programului „Prima Casă”
Urmărește
3772 afișări
Programul „Noua Casă” dublează la 140.000 euro plafonul de creditare pentru locuinţele noi. Iată tot ce trebuie să ştii
Dacă vrei să îţi cumperi o locuinţă prin credit garantat de stat, fie apartament, fie casă la curte, trebuie să ştii că „Noua Casă” vine cu dublarea plafonului pentru credite la locuinţele noi. Îţi achiziţionezi o locuinţă cu un plafon maxim de 140.000 euro, dar plăteşti avans de 15%. Avansul rămâne 5% dacă îţi cumperi o locuinţă de până la 70.000 euro.
Însă, momentan, nu este clar încă dacă acest program va fi aprobat. Senatul a aprobat, între timp, un proiect de respingere a programului „Noua Casă”. Dacă proiectul de respingere trece şi de Camera Deputaţilor iar mai apoi va fi promulgat de preşedinte, programul nu va mai funcţiona.
Irina Chiţu, directorul unei platforme de educaţie financiară, îţi spune ce trebuie să ştii dacă vrei să te înscrii în programul „Noua Casă”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Irina Chiţu, directorul platformei financiare FinZoom: Avem, în primul rând, acest grad de îndatorare maxim de 40% la creditele în lei. La creditele pentru prima locuinţă, este 45%. Pentru a solicita o locuinţă până la 140.000 euro, adică un credit de maxim 119.000 euro, ajungem la un venit pe familie sau pe solicitant de credit de minim 7.000 lei. Sfatul este să nu te duci spre 40%. Sfatul tuturor este să nu te împrumuţi mai mult de 20%. Această dobândă variabilă poate să crească în timp. Şi atunci, dacă va creşte această dobândă cu 2 puncte procentuale, acest grad de îndatorare de 40% de acum se poate transforma foarte uşor în 60%. Să aleagă un scadenţar cu rate descrescătoare, nu rate egale, pentru că numai printr-un astfel de artificiu economiseşti foarte mult şi plăteşti mai puţine dobânzi şi comisioane. Chiar şi în pandemie a crescut numărul de credite acordate, dar nu la fel de mult ca înainte. În aceste două-trei luni, se vor aproba foarte multe credite.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ludovic Orban, despre situaţia economică din ţară: „A crescut numărul de angajaţi iar şomajul a scăzut”. Ce urmează
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe