Proiect de infrastructură uriaş al SUA, în România: Autostradă şi cale ferată, din Portul Constanţa până în Portul Gdansk din Polonia. Zuckerman: Un beneficiu uriaş pentru economie

  • Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a anunţat demararea unui proiect uriaş de infrastructură
  • Este vorba despre construirea unei autostrăzi care să pornească din Portul Constanţa şi să ajungă până la Portul Gdansk, din Polonia
  • Vineri a fost semnat Acordul interguvernamental dintre România şi Statele Unite, de la Departamentul Energiei
Urmărește
13021 afișări
Imaginea articolului Proiect de infrastructură uriaş al SUA, în România: Autostradă şi cale ferată, din Portul Constanţa până în Portul Gdansk din Polonia. Zuckerman: Un beneficiu uriaş pentru economie

Se conturează un proiect de infrastructură care are în vedere o imagine de ansamblu considerabilă. De la Portul Constanţa s-ar putea ajunge, pe autostradă, până la Marea Baltică, printr-un proiect de infrastructură anunţat vineri de Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Proiectul prevede şi construcţia unei căi ferate care să realizeze conexiunea dintre cele două mări: Neagră, respectiv Baltică.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, spune Adrian Zuckerman. Declaraţia integrală a ambasadorului SUA în România poate fi consultată AICI.

Acord istoric România-SUA, pentru proiectele de energie nucleară de la Cernavodă

Vineri, secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette, şi ministrul român al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, au parafat un proiect de acord interguvernamental pentru cooperare în vederea extinderii şi modernizării programului de energie nucleară civilă din România.

„Odată executat formal, acest acord istoric va pune bazele pentru ca România să utilizeze expertiza şi tehnologia SUA cu o echipă multinaţională care construieşte unităţile de reactor 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă şi unitatea de reactorare a reactorului 1. Acest acord subliniază importanţa parteneriatului strategic între Statele Unite şi România şi angajamentul nostru reciproc pentru securitatea energetică în regiune”, se arată într-un comunicat comun de presă al Secretariatului pentru Energie din SUA şi Ministerului Economiei.

Potrivit sursei citate, acest parteneriat va asigura securitatea energetică, va conduce la creştere economică şi va implementa cele mai înalte standarde de siguranţă. Energia nucleară va continua să joace un rol proeminent în mixul energetic naţional al ţării, oferind României energie fiabilă fără emisii, pentru a satisface cererea sa crescândă de electricitate. Valoarea proiectului va fi de 8 miliarde de dolari, spune ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici