Proiect: Indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, majorate pentru familiile cu mai mult de un copil

Indemnizaţiile lunare pentru familiile cu mai mult de un copil vor fi majorate, iar cuantumul maxim va fi de 9.000 de lei, faţă de 8.500 de lei, cât este în prezent, prevede un proiect de lege înregistrat la Senat.

Urmărește
343 afișări
Imaginea articolului Proiect: Indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, majorate pentru familiile cu mai mult de un copil

Proiect: Indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, majorate pentru familiile cu mai mult de un copil

„Prin prezentele intervenţii legislative ne propunem să încurajăm rata natalităţii şi stimularea familiilor tinere să aibă mai mult de un copil. Astfel, modificările propuse prevăd o majorare cu 25% a cuantumului indemnizaţiei lunare pentru al doilea copii, iar pentru al treilea copil şi următorii, cuqantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu 35%”, potrivit unui proiect pentru modificarea rt.2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

De asemenea, având în vedere inflaţia prognozată pentru finalul anului 2024, iniţiatorii propun şi o actualizare a cuantumului maxim al indemnizaţiei cu aproximativ 6%, aceasta neăpuitând depăşi valoarea de 9.000 de lei, faţă de 8.500 lei în prezent.

Semnatarii proiectului propun intrarea în vigoare a modificărilor începând cu anul următor publicării în Monitorul Oficial, astfel încât resursele financiare necesare să fie cuprinse în legile bugetare anuale.

Iniţiativa este semnată de 28 de parlamentari PNL.

Primă camerăî sesizxată ewste senatul, camera Deputaţilor fiind for decizional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici