Proiect inedit pe cel mai cunoscut pod din Scoţia: Cum arată planurile care vor atrage turişti - VIDEO

Autorităţile din Scoţia au planuri de dezvoltare a podului feroviar Forth Bridge, printr-un proiect inedit ce le va permite doritorilor să admire priveliştea de la înălţime.

Urmărește
7949 afișări
Imaginea articolului Proiect inedit pe cel mai cunoscut pod din Scoţia: Cum arată planurile care vor atrage turişti - VIDEO

Proiect inedit pe cel mai cunoscut pod din Scoţia: Cum arată planurile care vor atrage turişti

Autorităţile au dezvăluit planurile de construcţie a unei pltforme de vizionare, amplasată în vârful podului, la o înălţime de 100 de metri deasupra nivelului mării. Construcţia ar putea fi inaugurată în 2015, informează bbc.co.uk.

Podul feroviar, care face legătura între Queensferry de Nord şi Queensferry de Sud, a fost construit între anii 1883 şi 1890 şi are o lungime de 2,5 kilometri. Şinele se află la 45 de metri deasupra mării, iar înălţimea maximă a podului este de 100 de metri.

Podul va avea o platformă de pe care vizitatorii vor putea admira peisajul, dar şi facilităţi de educaţie, expoziţii şi cumpărături.

Vizitatorii pot ajunge pe platforma din vârful podului cu ajutorul unor lifturi, însă va exista şi varianta pentru cei mai curajoşi: echipament de siguranţă pentru cei care vor să se caţere pe structură.

David Simpson, reprezentant al Reţelei Feroviare din Scoţia, a declarat că restaurarea podului a durat 10 ani şi că este încântat de planurile ca turiştii să poată vizita podul pentru prima dată.

"Deşi aceste planuri sunt încă în faza preliminară, credem că vor putea fi realizate fără a afecta imaginea podului. Este o ţintă ambiţioasă, dar am vrea ca o parte din planuri să fie finalizate până în 2015, pentru a coincide cu aniversarea de 125 de ani a podului", a declarat David Simpson.

Profitul obţinut din noul obiectiv va fi investit în mentenanţa podului, peste care trec peste 200 de trenuri în fiecare zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici