Proiecte eoliene de 622 milioane euro în Moldova, Dobrogea, Banat şi Transilvania

Compania germană PNE Wind va dezvolta patru parcuri eoliene în România, în valoare totală de 622 milioane de euro, primul proiect urmând să fie finalizat anul viitor.

Urmărește
333 afișări
Imaginea articolului Proiecte eoliene de 622 milioane euro în Moldova, Dobrogea, Banat şi Transilvania

Proiecte eoliene de 622 milioane euro în Moldova, Dobrogea, Banat şi Transilvania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O parte din proiectele eoliene din România sunt începute deja. Primul din cele patru parcuri pe care vrem să le dezvoltăm în România sperăm să fie gata la sfârşitul anului 2011", a declarat vineri agenţiei MEDIAFAX directorul general al PNE Wind România, Daniela Dinescu.

Cele patru proiecte totalizează 366 MW, care vor fi instalaţi în mai multe regiuni ale ţării. Investiţia totală în aceste proiecte se ridică la 622 milioane euro.

"Aceste proiecte vor fi dezvoltate până la un anumit punct, după care vor fi vândute", a adăugat Dinescu.

Pentru aceste investiţii, PNE Wind România şi-a asigurat deja o suprafaţă de 326 hectare în mai multe zone din Moldova, Dobrogea, Banat şi Transilvania.

PNE Wind România intenţionează să cumpere şi alte terenuri în România, în Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Mangalia, potrivit unui anunţ de recrutare a persoanei care se va ocupa de aceste achiziţii.

Compania germană PNE Wind, listată la bursa din Frankfurt, a construit 92 de parcuri eoliene în mai maulte ţări, cu o capacitate totală instalată de 770 MW, aproximativ echivalentul unui reactor nuclear de la centrala de la Cernavodă.

PNE Wind are în derulare proiecte de circa 1.400 MW în Ungaria, Bulgaria, Turcia, Marea Britanie, Irlanda, România şi Canada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici