- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectele imobiliare de vânzare în Bucureşti ar putea genera tranzacţii de peste 300 milioane euro
Proiectele imobiliare disponibile la vânzare în prezent în Bucureşti ar putea genera tranzacţii de peste 300 de milioane de euro, acestea fiind atât centre comerciale, cât şi spaţii de birouri şi parcuri industriale, a declarat Cristian Ustinescu, director de investiţii al DTZ Echinox.
"Printre proiectele care sunt de vânzare se numără Vitantis (parc de retail în zona Vitan-n.r.), Arena Mall (din zona de sud-n.r.) sau clădirea de birouri Lakeview (din zona Floreasca-n.r.). Sunt atât proiecte de retail, cât şi de birouri şi industriale. Dintre cumpărători, foarte activi sunt fondurile Bluehouse (din Cipru) şi NEPI (din Africa de Sud), mai multe cei deja prezenţi", a declarat pentru MEDIAFAX Ustinescu, prezent la o conferinţă pe teme imobiliare.
El a precizat că şi în provincie sunt proiecte atractive pentru investitori, în special spaţii de retail şi industriale.
În ceea ce priveşte percepţia investitorilor, care au ocolit România în ultimii doi ani, Ustinescu apreciază că s-a îmbunătăţit în acest an.
"În luna martie 2009, când sunam diverşi investitori din Londra, Frankfurt sau din altă parte a Europei îmi spuneau că nu sunt nici măcar lăsaţi de conducerile fondurilor să vină în România, nu le plăteau nici biletul de avion. Anul trecut, aceştia au început să vină din nou, discutam, beam un pahar de vin şi plecau. În acest an, în schimb, lucrurile s-au schimbat, pregătim oferte, avem discuţii serioase privind achiziţii de proiecte", a adăugat reprezentantul DTZ.
Ustinescu menţionează că discuţiile sunt mai ales cu fonduri de mărime medie, de venture capital.
"Este un cerc vicios. Cum poţi vorbi de fonduri mari de investiţii când la MIPIM (târg imobiliar internaţional-n.r.) le auzi vorbind între ele «nu vrei să cumperi activitatea mea din România?». Problema acestor fonduri este că intră în România, dar cui fac exit apoi?", a explicat consultantul imobiliar.
În opinia sa, în perioada imediat următoare randamentele nu se vor comprima, neexistând fundamente economice pentru această evoluţie.
"Piaţa nu este încă în situaţia de a avea comprimări semnificative ale randamentelor. Fiecare ban împrumutat de la bancă sau fiecare ban din buzunarul propriu trebuie să aducă mai mult profit decât în 2010. În plus, nu vedem fundamente macroeconomice pentru o revenire spectaculoasă a pieţei", a mai spus Ustinescu.
Altă sursă de tranzacţii imobiliare sunt, în opinia reprezentantului DTZ, activele neperformante, scoase la vânzare de bănci în urma unor restructurări sau falimente, un exemplu fiind City Mall, din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO