- Home
- Economic
- STRASBOURG, (03.07.2013, 13:39)
- Iuliana Enache
Proiectul de buget al UE pentru 2014-2020, aprobat de Parlamentul European
Parlamentul European a aprobat, miercuri, proiectul de buget plurianual al UE pentru perioada 2014-2020, punând capăt unei luni de blocaj după ce a obţinut o flexibilitate mai mare în privinţa folosirii creditelor.
Urmărește
356 afișări
Proiectul de buget al UE pentru 2014-2020, aprobat de Parlamentul European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Eurodeputaţii au votat o rezoluţie politică ce a obţinut 474 de voturi pentru, 193 împotrivă şi 42 de abţineri, în aşteptarea votului juridic ce va avea loc în septembrie sau octombrie.
Rezultatul celui de-al doilea vot va fi condiţionat de o suplimentare cu 11,2 miliarde de euro solicitată statelor pentru a echilibra bugetul pe anul 2013.
Preşedinta Lituaniei, Daria Grybauskaite, a cărei ţări asigură preşedinţia semestrială a UE, s-a angajat miercuri la PE să acţioneze pentru ca angajamentul să fie respectat de către state, constrângându-le să-şi suplimenteze contribuţiile naţionale. De exemplu, Franţa va trebui să adauge 1,8 miliarde de euro la contribuţia sa de 20,4 miliarde de euro pentru 2013.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
"Plata celei de-a doua tranşe (a acestei suplimentări) va trebui să faciliteze votul definitiv", a declarat Grybauskaite.
PE a obţinut mai multe concesii, săptămâna trecută, în cadrul unor discuţii de ultimă oră, purtate chiar înainte de deschiderea summitului european între preşedintele PE Martin Schulz, premierul irlandez Enda Kenny şi preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso.
Concesiile au vizat o mai mare flexibilitate în gestionarea celor 908 miliarde de euro prevăzuţi pentru plăţi şi 960 de miliarde de euro înscrişi în credite de angajament.
Alain Lamassoure, preşedintele Comisiei de Buget şi şeful delegaţiei PE în negocierile cu statele, a subliniat, de asemenea, că au fost ascultate şi alte revendicări ale PE.
"O clauză de revizuire este acceptată pentru a revedea în 2016 toate cheltuielile şi veniturile, principiul bugetului unitar este aprobat, ceea ce este important în perspectiva creării unui buget pentru zona euro, iar o procedură este lansată cu privre la dotarea bugetului cu resurse proprii", a explicat el.
Grupul Verzilor din PE a votat împotriva "unui buget regresiv" şi a denunţat sprijinul acordat de grupurile conservator, socialist şi liberal unui buget cu mijloace insuficiente.
Cadrul financiar plurianual votat miercuri de către eurodeputaţi prevede 960 de miliarde de euro în credite de angajament şi 908 miliarde de euro în plăţi pentru perioada 2014-2020.
Proiectul bugetului provizoriu propus de CE pentru anul 2014, primul an de exerciţiu, prevede 142,01 miliarde de euro în angajamente şi 135,9 miliarde de euro în plăţi.
El va trebui să fie aprobat de state şi PE.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicușor Dan și uluitorul său program: omul acesta chiar nu muncește! Primarul General și candidatul la Președinție e unul dintre cei mai relaxați bugetari
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu