- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul de gaze lichefiate al României, Georgiei şi Azerbaijanului, dezvoltat mai rapid ca Nabucco
Proiectul AGIR, dezvoltat de România, Georgia şi Azerbaijan, care vizează transportul de gaze naturale lichefiate din zona Mării Caspice în Europa prin România, se va dezvolta mai repede ca Nabucco, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Tudor Şerban.
Proiectul de gaze lichefiate al României, Georgiei şi Azerbaijanului, dezvoltat mai rapid ca Nabucco (Imagine: Mediafax Foto)
"S-ar putea ca AGIR să fie primul proiect care va aduce gaze din Marea Caspică în Europa prin România. Gazele vor ajunge până în Austria în 3-4 ani. Există interes extraordinar de mare pentru acest proiect. Există două grupuri de firme care au banii pentru acest proiect", a afirmat Şerban într-o conferinţă de presă.
România, Georgia şi Azerbaijan vor semna, în luna martie, un acord pentru construcţia a două terminale de gaze naturale lichefiate (GNL), în portul Constanţa şi într-o locaţie georgiană, investiţie de 4-6 miliarde euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Proiectul va fi derulat de o companie privată, în care ar urma să fie implicat producătorul de gaze Romgaz Mediaş, compania azeră de petrol SOCAR, precum şi o companie petrolieră georgiană. De asemenea, din proiect va mai face parte un consorţiu de companii şi instituţii financiar-bancare.
Proiectul Nabucco prevede construirea unui gazoduct care să faciliteze importul direct de gaze naturale din regiunea Caspică şi Asia Centrală, pe ruta Turcia - Bulgaria - România - Ungaria - Austria. Transgaz participă la proiectul Nabucco alături de grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, dar şi de MOL Ungaria, Bulgargaz Bulgaria, BOTAS Turcia şi RWE Germania.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO