- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Proiectul fondului de garantare a pensiilor private va intra în dezbatere publică în această lună
Proiectul de lege privind fondul de garantare a sistemului de pensii private va intra în dezbatere publică în această lună, urmând ca ulterior să fie transmis la Guvern spre aprobare, a declarat, marţi, preşedintele CSSPP, Mircea Oancea.
"Proiectul a suferit o serie de modificări care au luat în calcul legislaţia muncii", a afirmat Oancea, prezent la seminarul "Mediafax Talks about Private Pensions".
Potrivit proiectului de act normativ, fondul va compensa pierderile participanţilor şi/sau beneficiarilor la fondurile de pensii private, atât în perioada de acumulare a contribuţiilor, cât şi după deschiderea dreptului la pensie, provenind din incapacitatea administratorilor, respectiv a furnizorilor de pensii de a onora obligaţiile asumate şi va asigura plata drepturilor participanţilor sau beneficiarilor fondurilor de pensii administrate privat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Plata compensaţiilor va fi efectuată numai în condiţiile în care administratorii de fonduri şi furnizorii de pensii nu au capacitatea de a-şi onora obligaţiile asumate, în cuantumul stabilit de CSSPP.
Fondul de garantare va fi constituit din contribuţiile companiilor autorizate pe piaţa pensiilor private, care vor achita în primul an de funcţionare a acestuia o contribuţie reprezentând 0,3% din activele nete gestionate, urmând ca, în al doilea an, procentajul să urce la 0,35%.
În afară de contribuţia anuală, administratorii de fonduri şi furnizorii de pensii private vor achita şi o contribuţie iniţială, al cărei cuantum va reprezenta echivalentul a 1% din capitalul social subscris şi vărsat conform actului constitutiv, dar nu mai puţin de echivalentul în lei a sumei de 50.000 euro.
Reprezentantul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a mai spus că, în cursul acestui an, va adoptat şi proiectul de act normativ privind plată a pensiilor private.
"De asemenea, va fi adoptat şi actul normativ care va reglementa sistemul multifond, care presupune ca fiecare administrator să gestioneze mai multe fonduri de pensii cu profiluri diferite de risc şi strategii investiţionale diferite", a spus Oancea.
În prezent, legislaţia permite unui administrator prezent în sistemul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) să gestioneze un singur fond de pensii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27