Proiectul privind trecerea Registrului Comerţului la Camerele de Comerţ, adoptat pe articole

Deputaţii au adoptat, luni, pe articole, propunerea legislativă privind trecerea oficiilor de Registru al Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camerele de Comerţ, reprezentanţii PDL pronunţându-se împotriva proiectului, în timp ce PSD şi PNL l-au susţinut.

Urmărește
68 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind trecerea Registrului Comerţului la Camerele de Comerţ, adoptat pe articole

Proiectul privind trecerea Registrului Comerţului la Camerele de Comerţ, adoptat pe articole

Deputatul PDL Daniel Oajdea a cerut retrimiterea propunerii legislative la Comisia juridică, arătând că, "acum, când se fac eforturi uriaşe pentru a se plăti pensiile şi salariile, prin această iniţiativă legislativă se dau bani pentru primari care sponsorizează campania electorală".

El a spus că, dacă acest proiect va fi adoptat, Camerele de Comerţ vor face miliarde, iar trecerea Registrului Comerţului în subordinea Camerelor de Comerţ va crea o concurenţă neloială.

Potrivit lui Oajdea, Camerele de Comerţ vor avea, în acest fel, acces la toată baza de date a firmelor şi acest lucru este "împotriva moralităţii, bunului simţ şi o concurenţă neloială".

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu l-a criticat pe deputatul PDL, arătând că acesta demonstrează "o mânie împotriva sistemului privat".

El a spus că proiectul de lege face dreptate şi ordine în sectorul înregistrării firmelor în România.

"Să scoatem de sub tutela Ministerului Justiţiei tot sectorul privat din România", a adăugat Nicolăescu.

Deputatul PC Bogdan Ciucă a spus că la Comisia juridică s-au rezolvat toate problemele în legătură cu această propunere legislativă, precizând că banii care vor fi în excedent vor constitui venit la bugetul de stat.

Deputatul UDMR Marton Arpad a precizat că părerile sunt împărţite în rândul deputaţilor Uniunii, dar a arătat că nu pot fi luate în considerare criticile privind concurenţa neloială deoarece şi acum pot fi accesate datele privind înregistrarea firmelor la Registrul Comerţului.

Preşedintele de sedinţă, Daniela Popa (PC), nu a supus la vot propunerea deputatului PDL de retrimitere a proiectului la comisie, pe motiv că Daniel Oajdea nu este lider de grup pentru a cere acest lucru.

Deputaţii vor da, în şedinţa de marţi, votul final asupra acestei propuneri legislative, care a fost respinsă, anterior, de Senat.

Camera Deputaţilor nu a reuşit, în precedenta sesiune parlamentară, să ia o decizie în privinţa iniţiativei legislative de trecere a ONRC de la Ministerul Justiţiei la Camerele de Comerţ, deoarece nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare. În favoarea propunerii legislative au votat atunci 157 deputaţi, 71 au fost împotrivă şi un deputat s-a abţinut, însă, fiind vorba de o lege organică, ar fi trebuit să întrunească, pentru a fi adoptată, 163 de voturi.

Acest proiect prevedea trecerea Oficiului Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în sistemul Camerelor de Comerţ şi a fost iniţiată, în 2008, de parlamentari din PSD, PNL, UDMR şi din partea minorităţilor naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici