Proprietarul TikTok va băga 12 miliarde de dolari în AI în 2025. Ce îşi propune compania

ByteDance, proprietarul TikTok, intenţionează să cheltuiască peste 12 miliarde de dolari pe infrastructura de inteligenţă artificială în acest an, mizând pe tehnologia de ultimă generaţie pentru o nouă creştere, în timp ce se află sub presiunea Washingtonului de a-şi vinde populara aplicaţie de video-sharing în SUA.

Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului Proprietarul TikTok va băga 12 miliarde de dolari în AI în 2025. Ce îşi propune compania

Proprietarul TikTok va băga 12 miliarde de dolari în AI în 2025. Ce îşi propune compania

Compania cu sediul la Beijing a bugetat 40 de miliarde de rmb (5,5 miliarde de dolari) pentru a achiziţiona cipuri AI în China în 2025, potrivit a două persoane familiarizate cu planurile citate de FT, ceea ce ar dubla suma cheltuită anul trecut. De asemenea, grupul intenţionează să investească aproximativ 6,8 miliarde de dolari în străinătate pentru a-şi consolida capacităţile de formare a modelelor de bază utilizând cipuri avansate Nvidia.
 
Aproximativ 60% din comenzile interne de semiconductori ale ByteDance vor merge către furnizori chinezi precum Huawei şi Cambricon, în timp ce restul va fi cheltuit pe cipuri Nvidia care au fost diluate pentru a se alinia controalelor la export din SUA, potrivit persoanelor.
 
Beijingul a oferit companiilor chineze de tehnologie orientări neoficiale pentru a cumpăra cel puţin 30 % din cipurile lor de la furnizorii proprii ai ţării, au adăugat oamenii.
 
Investiţia de 6,8 miliarde de dolari în străinătate a fost prevăzută în buget pentru a dezvolta capacitatea de calcul a AI a ByteDance pentru formarea modelelor. Această investiţie ar putea întâmpina provocări din partea controalelor la export recent extinse ale SUA, menite să împiedice companiile chineze să dezvolte tehnologii sensibile.
 
ByteDance, care, sub conducerea fondatorului grupului tehnologic Zhang Yiming, a devenit liderul cursei AI din China, îşi dublează eforturile pentru a-şi construi propria infrastructură AI pentru a-şi antrena modelul de bază, precum şi pentru a implementa funcţii AI pe diferitele sale platforme.
 
Aceasta a sporit capacitatea de calcul în Asia de Sud-Est, în special în Malaezia. Deşi companiilor chineze li s-a interzis să cumpere cipuri Nvidia în afara SUA începând cu 2023, acestea au reuşit să obţină acces la cipuri prin contracte de închiriere cu furnizori terţi de centre de date, au declarat mai multe persoane din industrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici