- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.09.2018, 11:44)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD s-a răzgândit în privinţa legii Offshore. Preşedinte comisie: Forma finală o vom avea săptămâna viitoare
Preşedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu (PSD), a anunţat în timpul dezbaterilor pe proiectul legii Offshore că a hotărât, în urma discuţiei purtate cu Liviu Dragnea, amânarea adoptării pentru săptămâna viitoare, aceasta fiind „o săptămână de studiu”.
Urmărește
1556 afișări
PSD s-a răzgândit în privinţa legii Offshore. Preşedinte comisie: Forma finală o vom avea săptămâna viitoare
„Vreau să vă informez că am vorbit puţin mai înainte cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi pentru că avantajul României obţinut în cursul lunii iulie în urma formei finale aprobate de Camera Deputaţilor pe legea Offshore, trebuie menţinut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor reunite astăzi (marţi-nr.), urmând să cântărim foarte bine toate implicaţiile şi influenţele asupra bugetului de stat şi avantajele pe care trebuie să le conserve statul român. Ca atare, astăzi vom colecta amendamentele care au început să vină de la o parte din parlamentari şi vom avea la dispoziţie o săptămână pentru o analiză foarte atentă, cu un singur obiectiv: menţinerea avantajului dobândit deja de către România”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Acesta a susţinut că forma finală a proiectului de lege, care stabileşte exploatarea gazelor din Marea Neagră, va fi discutată săptămâna viitoare.
„Forma adoptată de noi în iulie credem că a fost foarte bună şi echilibrată. Din păcate preşedintele României a returnat-o camerei. Toate aspectele care au reieşit din discuţiile de ieri sau cu o săptămână înainte sunt de fapt analiză pentru această săptămână pentru noi. Forma finală o vom discuta săptămâna viitoare”, a adăugat Iulian Iancu.
Senatul a adoptat, luni, Legea offshore, care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, proiectul fiind adoptat cu noi amendamente. Iniţiativa legislată a fost adoptată în urmă cerererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.
Astfel, Senatul a votat, în calitate de prim for sesizat, raportul cu amendamente pe Legea offshore, cu 81 de voturi "pentru", 9 "împotriva" şi 15 abţineri. USR a votat împotriva proiectului, iar PNL s-a abţinut.
Raportul comun al Comisiei economice şi pentru energie ale Senatului adoptat ulterior în plenul forului superior al Parlamentului, introduce noi modificări ale Legii offshore. Unul dintre amendamente prevede că pe durata acordurilor petroliere sunt îngheţate taxele şi redevenţele companiilor, neputând fi mărite, astfel că modificarea aduse stabilitate companiilor petroliere, primind garanţia că taxele şi impozitele nu vor fi mărite. O altă modificare se referă la triplarea deducerilor pe investiţii a companiilor.
Printre modificările adoptate se numără şi amendamentul privind titularii de acorduri petroliere.
„Titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi li se aplică, pe toată perioada derulării acestora, inclusiv pe durata oricăror prelungiri subsecvente nivelul de redevenţă, cotele procentuale de redevenţă petrolieră, pragurile de producţie brută aferente acestor cote şi regimul fiscal specific aplicabil activităţilor de explorare, dezvoltare, exploatare şi abandonare desfăşurate în baza acordurilor existente la data intrării în vigoare a prezentei legi.” Amendamentul a fost înaintat de Şerban Nicolae şi Marin Gheorghe, senatori PSD.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, despre amendarea legii offshore în Senat, că statul român va păstra „aceleaşi beneficii”.
„Tot astă vară am spus că trebuie să corelăm prevederile din lege cu anexa, şi anume să explicăm mecanismul de deducere a investiţiilor, deducere cu care este de acord toată lumea, pentru că este firesc. Şi problema se pune dacă investiţiile se deduc într-o perioadă mai scurtă sau mai lungă, neavând nicio influenţă asupra sumelor pe care statul român le va câştiga datorită legii respective. Asta este, de fapt, toată discuţia, şi anume dacă se pune limita de 60% din venit până la care se poate deduce investiţia în perioada de referinţă respectivă, lună, an şi aşa mai departe, sau 60% din impozitul pe venitul suplimentar. Şi într-un fel şi altul, discutăm de aceeaşi sumă care de deduce, şi de aceeaşi sumă care rămâne la statul român. Deci nu se modifică nimic faţă de ceea ce am spus astă vară”, a menţionat Dragnea.
Liderul PSD a adăugat că „nu se îngheaţă fiscalitatea generală”, ci doar regimul fiscal pentru offshore, respectiv „redevenţa respectivă şi impozitul pe venitul suplimentar”.
Pe 2 august, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, legea care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.
Legea offshore urmează să fie adoptată în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional pentru proiectul de lege, după ce Comisiile reunite specializate ale Camerei vor da un raport asupra propunerii legislative.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36