- Home
- Economic
- MOSCOVA, (12.03.2014, 17:37)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Putin, nemulţumit de creşterea economică a Rusiei
Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis, miercuri, celor mai importanţi oficiali responsabili de finanţele şi economia Rusiei că ritmul creşterii PIB estimat pentru acest an este inacceptabil.
Urmărește
417 afișări
Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Voi sublinia din nou că ratele de creştere economică înregistrate şi cele estimate de autorităţi nu ne pot mulţumi", a transmis Putin guvernatorului băncii centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, ministrului de Finanţe, Anton Siluanov, şi consilierului economic al Kremlinului, Andrei Belousov.
Banca centrală prognozează creştere economică de 1,5-1,8% pentru acest an, iar Ministerul Finanţelor are în vedere un avans de circa 2%.
Mulţi analişti afirmă, însă, că economia Rusiei va creşte mult mai lent, din cauza crizei pe care a declanşat-o în Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Rusia a declanşat o criză internaţională majoră după ce a desfăşurat trupe în regiunea ucraineană Crimea, determinând autorităţile de la Kiev să declare mobilizarea generală a trupelor şi rezerviştilor, în timp ce liderii statelor europene şi SUA au cerut Moscovei să respecte suveranitatea Ucrainei.
Parlamentul din Crimeea a adoptat o declaraţie de independenţă, iar un referendum pe tema alipirii la Rusia a fost programat pentru 16 martie.
SUA şi UE au ameninţat Rusia cu sancţiuni economice şi diplomatice după intervenţia militară în Crimeea.
Acţiunea Rusiei a fost determinată de înlăturarea de la putere în Ucraina, în luna februarie, a preşedintelui Viktor Ianukovici şi înlocuirea acestuia cu un regim pro-UE.
Autorităţile ucrainene au renunţat, în noiembrie, să semneze un acord de asociere cu UE, aflat în pregătire de trei ani, declanşând mişcări de protest de amploare care au condus la o baie de sânge, la Kiev. Peste 100 de persoane au fost ucise.
Ianukovici a părăsit Ucraina şi fost destituit din funcţia de preşedinte al ţării de către Parlament, de facto, la sfârşitul lui februarie. Ulterior a fost instalat un guvern interimar, iar Moscova a masat trupe militare în Peninsula Crimeea.
Economia Rusiei a înregistrat anul trecut o creştere de 1,3%, cel mai slab ritm din 2009 şi uşor sub estimările analiştilor, de 1,4%, ca efect al scăderii investiţiilor pe fondul recesiunii din zona euro. În 2012, PIB-ul Rusiei a în registrat un avans de 3,4%.
Este al patrulea an în care creşterea economiei ruse încetineşte, ca urmare a declinului investiţiilor şi a cererii de petrol şi gaze, materii prime care asigură circa 70% din exporturile ţării.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe