PwC: Sectorul energiei regenerabile va atrage investitori, în special după clarificarea legislaţiei

Companiile europene ar putea fi interesate să investească în unităţi convenţionale de producţie a energiei în România, dar cele mai multe tranzacţii în acest sector se vor realiza pe partea de energii regenerabile, în special după clarificarea prevederilor legislative, potrivit PwC.

Urmărește
9 afișări

"În România, tranzacţiile vor fi, cel mai probabil, în domeniul energiilor regenerabile, mai ales după clarificarea prevederilor legislative din domeniu în perioada următoare. De asemenea, este posibil ca marii jucători europeni să decidă să investească în capacităţi de generare convenţionale, având în vedere că necesarul suplimentar de energie electrică din următorii ani nu va putea fi acoperit doar din surse regenerabile", a declarat într-un comunicat şeful departamentului de servicii pentru industria energetică, minieră şi de utilităţi din PwC România, Alexandru Lupea.

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor pe plan global a fost anul trecut de 116 miliarde de dolari, în creştere cu 19% faţă de 2009.

Potrivit PwC, politicile guvernamentale în domeniul energiilor "curate" vor juca la nivel mondial un rol important în felul care se va configura activitatea de fuziuni şi achiziţii în acest an, prin creşterea influenţei cadrului de reglementare asupra evaluării activelor energetice.

Totodată, cheltuielile de capital şi priorităţile operaţionale cerute de conformarea cu politicile guvernamentale de mediu vor reduce apetitul pentru achiziţii majore, dar vor stimula restructurările prin tranzacţii de mai mici dimensiuni.

"Suntem de părere că această tendinţă de resuscitare a tranzacţiilor va continua, însă acest lucru depinde în mare măsură de revenirea cererii de energie pe pieţele dezvoltate, ceea ce va da companiilor încredere în programele lor de investiţii şi modernizări", a mai spus Lupea.

PwC are peste 161.000 de angajaţi în 154 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici