Rafo Oneşti a plătit toate datoriile către buget

Rafo Oneşti a plătit toate datoriile către bugetul general consolidat, în sumă de 898 milioane de lei, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Rafo Oneşti a plătit toate datoriile către buget

Rafo Oneşti a plătit toate datoriile către buget

Rafo Oneşti a plătit toate datoriile către bugetul general consolidat, în sumă de 898 milioane de lei (aproximativ 250 milioane euro), informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a finalizat stingerea creanţelor fiscale şi vamale în valoare de 8.980.495.324.160 ROL, înscrise la masa credală a SC Rafo SA Oneşti. Prin plăţile efectuate de catre Petrochemical Holding, în numele şi pe seama SC Rafo SA Oneşti, în lunile septembrie şi noiembrie 2007 şi ca urmare a aprobării cererilor de compensare depuse de SC Rafo SA de către organele fiscale, toate obligaţiile către bugetul general consolidat au fost stinse integral", se spune într-un comunicat al ANAF.

La data de 8 decembrie 2004, când Rafo a intrat în reorganizare judiciară, creanţa fiscală avea o valoare de 8.082.465.332.449 lei vechi (aproximativ 211 milioane euro), iar cea vamală de 898.029.991.711 lei vechi (aproximativ 23 milioane euro).

Rafo Oneşti a intrat în stare de insolvenţă în aprilie 2004, fiind la acea dată cel mai mare datornic la buget.

Preşedinte ANAF, Daniel Chiţoiu, a declarat, la 1 octombrie, agenţiei MEDIAFAX, că rafinăria a plătit suma de 320,81 milioane lei (aproximativ 97 milioane de euro) din totalul datoriilor companiei către stat. Oficialul ANAF a arătat că rafinăria a achitat 239,51 milioane lei în contul datoriilor fiscale, precum şi suma de 81,3 milioane lei, reprezentând drepturi vamale de import restante.

Acţionarii Rafo Oneşti au aprobat, marţi, majorarea capitalului social cu 1,58 miliarde lei, la 2,01 miliarde lei (570 milioane euro), prin conversia unor creanţe în acţiuni, operaţiune în urma căreia statul iese din acţionariatul rafinăriei.

Majorarea de capital vizează emiterea a 634,7 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei pe titlu.

În urma operaţiunii, Petrochemical Holding va deţine 31,67% din capitalul Rafo, Calder-A va controla- 35,98% din titluri, iar Balkan Petroleum va avea o participaţie de 20,98% din acţiuni.

Totodată, Raglam Overseas va deţine 7,5% din titluri, Tender - 0,69%, Prospecţiuni - 2,27% iar Atlas Gip 0,47%.

În urma operaţiunii, statul nu mai figurează în structura acţionariatului rafinăriei.

Acţionarii companiei urmau să discute, miercuri, şi propunerea de majorare a capitalului cu 173,5 milioane de lei, conform prevederilor contractului de privatizare, şi respectiv 653,2 milioane lei, reprezentând acţiuni emise în vederea menţinerii participaţiei acţionarilor înregistraţi înainte de majorare.

Astfel, valoarea totală cu care rafinăria şi-ar putea majora capitalul social este de 2,4 miliarde de lei, la 2,83 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici