RAFO Oneşti poate reveni în circuitul de business

Curtea de Apel Braşov a decis irevocabil să menţină decizia tribunalului de închidere a procedurii de reorganizare judiciară a Rafo Oneşti, după o perioadă de 5 ani de insolvenţă, ceea ce permite societăţii să reintre în circuitul normal de business, anunţă casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii".

Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului RAFO Oneşti poate reveni în circuitul de business

RAFO Oneşti poate reveni în circuitul de business (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Casa de Avocatură a obţinut în instanţă evitarea falimentului Rafo şi închiderea irevocabilă a procedurii de reorganizare judiciară a companiei. La 8 martie, Curtea de Apel Braşov a decis irevocabil menţinerea soluţiei Tribunalului Braşov de închidere a procedurii reorganizării judiciare a Rafo, după o perioadă de 5 ani de insolvenţă. Decizia permite societăţii să reintre în circuitul de business normal, cu consecinţe benefice pentru mediul economic şi social din zonă", se arată într-un comunicat transmis joi de casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", care a reprezentat în instanţă compania din Oneşti.

Curtea de Apel Braşov a respins cererea de suspendare a judecăţii recursului, a respins ca tardiv recursul declarat de creditorii şi a respins, ca nefondat, recursul declarat de creditorul Glencore Energy UK. Hotărârea este irevocabilă.

"Soluţia are o importanţă enormă pentru societate, confirmând că Rafo este un business viabil, permiţând companiei să primească garanţiile bancare pentru a accesa finanţările necesare repornirii fluxurilor tehnologice, blocate până în prezent de existenţa procedurii de insolvenţă. Este un succes al întregii echipe de avocaţi, a cărei strategie a dat roade", a declarat avocatul partener Bogdan Paraschiv, coordonatorul echipei de avocaţi care a reprezentat în instanţă compania Rafo.

Conform legii, reorganizarea judiciară este procedura ce se aplică debitorului, persoană juridică, în vederea achitării datoriilor acestuia, conform unui program de plată a creanţelor. Procedura de reorganizare judiciară se închide prin sentinţă, în urma îndeplinirii tuturor obligaţiilor de plată asumate în planul de reorganizare, confirmat de judecatorul sindic.

În iunie 2010, Tribunalul Braşov a respins cererile de intrare în faliment a companiei Rafo Oneşti şi a dispus închiderea procedurii reorganizării judiciare.

În iarna anului 2009, Tribunalul Braşov a respins contestaţia formulată în procesul cu Rafo Oneşti de Glencore Energy, furnizor de ţiţei al rafinăriei, la a doua cerere de admitere a creanţei în cuantum de 4,1 milioane dolari reprezentând, conform, companiei britanice, contravaloarea unei cantităţi de 6.920 tone metrice de motorină.

Avocatul Bogdan Paraschiv a declarat atunci că decizia tribunalului întăreşte ideea că Rafo are capacitatea să îşi ducă la îndeplinire planul de reorganizare aprobat de judecătorul-sindic şi să acopere creanţele tuturor creditorilor înscrişi la masa credală, cu consecinţa pronunţării de către Tribunalul Braşov a unei hotărâri de închidere a procedurii de reorganizare.

Rafo a intrat în stare de insolvenţă în 2004, fiind la acea dată cel mai mare datornic la buget. În 2007, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a ridicat gajul instituit asupra acţiunilor rafinăriei, întrucât investiţiile asumate prin contractul de privatizare au fost efectuate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici