- Home
- Economic
- LONDRA, (06.06.2014, 18:37)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Randamentele obligaţiunilor din zona euro, la minime record după măsurile adoptate de BCE
Randamentele obligaţiunilor statelor din zona euro au atins vineri minime record, datorită măsurilor de stimulare a economiei regiunii anunţate cu o zi în urmă de Banca Centrală Europeană, Mario Draghi dovedind încă o dată că este cel mai bun prieten al pieţei obligaţiunilor.
Urmărește
109 afișări
Randamentele obligaţiunilor din zona euro, la minime record după măsurile adoptate de BCE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Suntem mulţumiţi pentru că în opinia noastră BCE a confirmat aşteptările. În acest an performanţele au venit din investiţiile pe pieţele periferice, în obligaţiuni corporate şi guvernamentale", a declarat Nicola Marinelli, manager de fonduri la compania Sturgeon Capital în Londra, care l-a descris pe Draghi ca pe un bancher "rock-star", relatează Bloomberg.
Planul BCE, care include reduceri de dobânzi şi finanţarea operaţiunilor de creditare ale băncilor, contribuie la creşterea preţurilor obligaţiunilor, lăsând în urmă amintirea crizei datoriilor care a riscat să destrame zona euro în 2012.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Pe lângă îmbogăţirea proprietarilor de obligaţiuni, aprecierea obligaţiunilor guvernamentale poate susţine eforturile ţărilor de a ţine sub control datoriile şi să alimenteze fluxul de numerar către companii şi populaţie.
Randamentul obligaţiunilor belgiene, franceze, irlandeze, italiene şi spaniole au scăzut la minime record, la cel al obligaţiunilor germane pe termen de cinci ani a coborât la cel mai redus nivel după mai 2013.
Obligaţiunile Greciei şi Portugaliei s-au apreciat în acest an cu 6,1%, potrivit Bloomberg World Bond Indexes.
Randamentul obligaţiunilor spaniole cu scadenţa de 10 ani, care era în 2012 mai mare cu 6 puncte procentuale decât cel al obligaţiunilor similare britanice, a coborât vineri sub nivelul acestora. Declinul este un nou semn al redresării pieţei de obligaţiuni, după cele remarcate în cazul titlurilor Irlandei, Portugaliei şi Greciei.
BCE a redus joi dobânda de politică monetară la un nou minim record, de la 0,25% la 0,15%, şi a coborât rata la depozitele constituite de bănci la -0,1%, devenind astfel prima mare bancă centrală care va taxa banii păstraţi de bănci în conturi BCE. Rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare va fi scăzută de la 0,25% la 0,15%, dobânda la facilitatea de creditare marginală va coborî de la 0,75% la 0,4%, iar cea la facilitatea de depozit va fi redusă de la 0%, la -0,1%.
Instituţia opreşte totodată operaţiunile de răscumpărare de obligaţiuni de către bănci, va lansa operaţiuni de refinanţare pe termen lung şi se pregăteşte pentru relaxarea cantitativă, respectiv suplimentarea de lichidităţi. BCE a mai anunţat vineri crearea unui program de 400 de miliarde de euro pentru stimularea băncilor să acorde credite şi va prelungi accesul nelimitat al băncilor la lichidităţi pe termen scurt cel puţin până în decembrie 2016.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe