- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.07.2013, 10:49)
- Vlad Popescu
RAPORT: Jumătate dintre bănci au fost nevoite să sancţioneze angajaţii pentru fapte de corupţie
Jumătate dintre instituţiile de servicii financiare care au regulamente interne pentru combaterea corupţiei au fost nevoite să-şi sancţioneze angajaţii pentru astfel de fapte, potrivit unui raport al Ernst & Young.
Urmărește
388 afișări
RAPORT: Jumătate dintre bănci au fost nevoite să sancţioneze angajaţii pentru fapte de corupţie (Imagine: Shutterstock)
Probabilitatea de a acţiona dacă suspectează fapte de corupţie este mai ridicată în cazul companiilor de servicii financiare decât în alte sectoare, potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanţă şi contabilitate, citat de Bloomberg.
Aproape 70% dintre persoanele din industria financiară intervievate de Ernst & Young au afirmat că instituţia pentru care lucrează are în regulament sancţiuni clare în cazul încălcării reglementărilor privind spălarea de bani. În celelalte sectoare ale economiei, media este de 49%.
Anul trecut, grupul bancar HSBC a fost sancţionat în Statele Unite cu 1,9 miliarde de dolari pentru acuzaţii de spălare de bani, autorităţile susţinând că banca britanică a oferit grupărilor teroriste şi cartelurilor de droguri acces la sistemul financiar american.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
-
China îşi extinde influenţa în Marea Caraibilor şi strânge legăturile cu un fost aliat al Taiwanului
-
Armata iraniană a fost dotată cu o mie de drone noi. Mişcarea, cu puţin timp înainte de revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Sindicatele din administraţie: Funcţionarii publici, ţapi ispăşitori pentru eşecurile guvernării
O altă bancă britanică, Standard Chartered, a plătit o amendă de 667 milioane de dolari în SUA pentru a închide o investigaţie privind facilitatea spălării de bani pentru Iran în cuantum de 50 miliarde de dolari.
Aproximativ unu din 10 directori executivi care lucrează în industria serviciilor financiare spun că unele persoane care lucrează în domeniul vânzărilor raportează anticipat venituri pentru a-şi cosmetiza performanţele trimestriale, potrivit sondajului.
La sondaj au participat aproape 3.500 de angajaţi de la companii mari, dintre care 458 din industria financiară, în 36 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe