- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rata de ocupare a hotelurilor din Bucureşti a scăzut cu 19,6% în 2008
Rata de ocupare a hotelurilor din Bucureşti a înregistrat în 2008 una dintre cele mai mari scăderi din Europa, coborând cu 19,6%, la 57%, pe fondul deteriorării încrederii consumatorilor, lipsei de finanţare şi al diminuării cheltuielilor de călătorie, potrivit raportului anual al Deloitte Touche.
Rata de ocupare a hotelurilor din Bucureşti a scăzut cu 19,6% în 2008
În timp ce oferta hotelieră din Bucureşti a crescut semnificativ, prin inaugurarea unor unităţi precum Ramada Plaza sau Radisson SAS, sau extinderea Rin Grand Hotel, veniturile pe cameră disponibilă (revPAR) au coborât cu 12,7%, la 76 euro (96 dolari).
"Cifrele publicate în urmă cu patru luni arătau că piaţa hotelieră bucureşteană a înregistrat cea de-a doua mare scădere a ratei de ocupare din Europa (-14,2%, la 61,2%). Cel mai recent studiu indică o scădere şi mai pronunţată, în condiţiile în care declinul economic global s-a accelerat şi a afectat sectoarele de turism de relaxare şi turism de afaceri, mai ales în trimestrul patru din 2008", a declarat, într-un comunicat, George Mucibabici, preşedintele companiei de consultanţă Deloitte România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Potrivit acestuia, din cauza faptului că perspectivele nu sunt bune în perioada următoare, industria de turism îşi va concentra atenţia pe strategii de supravieţuire în acest an.
"Scăderea tarifelor de cazare pare tentantă, dar ea nu reprezintă o soluţie pe termen lung. Hotelurile trebuie să pună accent pe calitatea serviciilor, stimulente inovatoare şi strategii de diferenţiere faţă de competiţie. În acest moment, este important ca autorităţile şi industria de profil să îşi îndrepte atenţia spre proiecte de dezvoltare a infrastructurii de turism, cum sunt extinderile de aeroporturi sau dezvoltările hoteliere, care vor pune bazele creşterii pe termen lung", a adăugat reprezentantul Deloitte.
La nivel global, cele mai mari grade de ocupare, de peste 80%, au fost înregistrate în Perth, New York, Abu Dhabi, Hong Kong, Londra şi Hurghada, în timp ce clasamentul veniturilor pe cameră a fost condus de Moscova, Dubai şi Geneva, cu încasări de 230-250 dolari pe unitate.
Potrivit studiului, cele mai scumpe hoteluri au fost anul trecut cele din Moscova (374 dolari/cameră), Geneva (343 dolari) şi Dubai (300 dolari), în creştere cu 13,5%, 20% şi respectiv 6,5%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO