Rata şomajului a crescut peste medie în ţări afectate de pandemie

  • Circa 40% dintre tinerii ce au dificultăţi după pandemie lucrau în sectoarele cele mai afectate de criză
  • 77% dintre aceştia ocupau poziţii nesigure la locul de muncă. Cele mai afectate ţări sunt Spania, Italia, Franţa şi Grecia.
Urmărește
504 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a crescut peste medie în ţări afectate de pandemie

Circa 40% dintre tinerii ce au dificultăţi după pandemie lucrau în sectoarele cele mai afectate de criză, iar 77% dintre aceştia ocupau poziţii nesigure la locul de muncă. Cele mai afectate ţări sunt Spania, Italia, Franţa şi Grecia.

Circa 40% dintre tinerii care întâmpină dificultăţi şi care şi-au pierdut veniturile lucrau în sectoarele care au fost cel mai sever afectate de criză, scrie Ziarul Financiar.

Aproape 77% dintre aceştia aveau poziţii la locul de muncă lipsite de siguranţă.

Mai mult de una din şase persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani nu mai lucrează de la începutul pandemiei, conform datelor Organizaţiei Internaţionale a Muncii din cadrul ONU.

Cei care încă lucrează, au programul mai redus cu circa 23%.

Pe de altă parte, şi alte ţări au simţit o lovitură în rândul tinerilor.

În Germania numărul şomerilor e posibil să ajungă la 3 milioae în această vară, iar în Marea Britanie există avertismente că aproximativ 1 milion de oameni sub 25 de ani s-ar putea să rămână fără loc de muncă până la finalul anului.

Statele cele mai afectate sunt cele din sudul Europei. De pildă în Spania, Italia, Franţa şi Grecia rata şomajului în rândul tinerilor a crescut peste medie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şomaj,
tânăr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici