- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rata şomajului creşte alarmant în SUA. Numărul de noi solicitări pentru sprijin financiar atinge maximul din ultimele opt luni
Numărul americanilor care au depus noi cereri de ajutor de şomaj a crescut săptămâna trecută până la un maxim al ultimelor opt luni, sugerând o oarecare răcire a pieţei muncii pe fondul creşterii ratelor dobânzilor şi al înăspririi condiţiilor financiare, scrie Reuters.
Sursa foto: Profimedia
În pofida celei de-a doua creşteri săptămânale consecutive a cererilor raportate joi de Departamentul Muncii, condiţiile de pe piaţa muncii rămân strânse, cu foarte puţine persoane înscrise pe listele de şomaj. Solicitările la nivelurile actuale nu sunt în concordanţă cu o recesiune iminentă, au declarat economiştii. Rezerva Federală majorează costurile de împrumut pentru a reduce cererea de lucrători şi, în cele din urmă, pentru a încetini economia în general, în timp ce se luptă pentru a aduce inflaţia la ţinta de 2%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
Solicitările iniţiale pentru ajutoare de şomaj de stat au crescut cu 9.000, ajungând la 244.000, ajustate sezonier, în săptămâna încheiată la 9 iulie, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii noiembrie 2021. Economiştii intervievaţi de Reuters prognozaseră 235.000 de cereri pentru ultima săptămână.
Au fost raportate concedieri în industria imobiliară şi în industria prelucrătoare, sensibile la rata dobânzii.
Au existat creşteri notabile în Kentucky, Indiana, Ohio, Connecticut, Pennsylvania şi Arizona, unele dintre acestea putând fi legate de industria auto. În mod normal, producătorii de automobile opresc fabricile de asamblare pentru retehnologizarea anuală la începutul lunii iulie, deşi o penurie globală de semiconductori i-a forţat pe mulţi dintre ei să îşi ajusteze programul. California, Georgia şi New Jersey au raportat scăderi semnificative ale cererilor de despăgubire.
Guvernul a raportat vinerea trecută că economia a creat 372.000 de locuri de muncă în iunie, iar o măsură mai largă a şomajului a scăzut la un minim record.
Având în vedere că piaţa muncii este în continuare tensionată, iar inflaţia nu dă semne de diminuare, Fed va majora rata dobânzii de politică monetară cu încă 75 de puncte de bază la sfârşitul acestei luni. Acest lucru a fost întărit de guvernatorul Fed, Christopher Waller, care a declarat joi că susţine o majorare cu 75 de puncte de bază la şedinţa din 26-27 iulie.
Un raport separat al Departamentului Muncii a arătat, de asemenea, o accelerare a preţurilor de producţie în luna iunie. Aceste date au urmat după ce miercuri s-a aflat că inflaţia a urcat la 9,1% în iunie, cea mai mare creştere din noiembrie 1981.
Fed a majorat rata dobânzii overnight cu 150 puncte de bază din martie.
Dar există speranţe că inflaţia ar putea atinge un vârf în curând. Preţul petrolului brut a scăzut brusc, preţul de referinţă la nivel mondial, Brent, tranzacţionându-se sub 100 de dolari pe baril, după ce în martie a urcat până la 139 de dolari, nivel apropiat de maximul istoric atins în 2008. Şi alte preţuri ale materiilor prime sunt în scădere.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO