Război comercial UE-China. Asiaticii aplică sancţiuni vamale coniacului francez

  • China va aplica sancţiuni vamale coniacului francez.
  • Toţi importatorii vor fi obligaţi să depună o garanţie care va fi folosită dacă statul chinez decide să impună noi taxe produsului menţionat.
  • Măsura reprezintă răspunsul Chinei la suprataxarea de către UE a maşinilor electrice chinezeşti.
Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului Război comercial UE-China. Asiaticii aplică sancţiuni vamale coniacului francez

Război comercial UE-China. Asiaticii aplică sancţiuni vamale coniacului francez

De vineri, China va cere importatorilor de alcool din Europa, din care coniacul reprezintă 95%, să depună un depozit la vama chineză, a anunţat Ministerul chinez al Comerţului, potrivit Le Figaro. Este răspunsul autorităţilor de la Beijing ca urmare a aplicării unor taxe suplimentare pentru maşinile electrice chinezeşti exportate în ţările UE.

Comisia Europeană are mână liberă să adauge taxei de 10% deja în vigoare o suprataxă de până la 35% pentru vehiculele cu baterii fabricate în China. Aceste taxe compensatorii urmează să intre în vigoare la sfârşitul lunii octombrie.

China a avertizat deja că va lua „toate măsurile necesare” pentru a răspunde.

„Din 11 octombrie 2024, importatorii vor fi obligaţi, atunci când importă alcool din Uniunea Europeană, să furnizeze depozitul corespunzător la vama Republicii Populare Chineze”, a stabilit Ministerul Comerţului din China.

Acest depozit de garanţie va fi debitat retroactiv dacă autoritatea din China decide în mod oficial să aplice suprataxe vamale pentru a compensa concurenţa considerată neloială a producătorilor europeni. Beijingul, care a deschis o investigaţie asupra produselor europene în ianuarie, a anunţat la sfârşitul lunii august că a găsit dovezi de dumping.

Măsurile luate de chinezi vor afecta în special Franţa. Numeroşi producători de coniac au ca principală piaţă de desfacere China. Conform statisticilor, din industria franceză de profil fac parte 4.400 de ferme, 120 de distilatori profesionişti şi 270 de comercianţi. Toate acestea reprezintă 15.000 de locuri de muncă directe şi 70.000 de locuri de muncă indirecte în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coniac,
ue,
china

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici