Ministrul a vorbit de două companii care au avut de câştigat, fără a le numi, şi a spus că a cerut ANRE şi Copnsiliului Concurenţei să facă o investigaţie.
Pe de altă parte, nici consumatorul casnic, nici producătorii şi nici cei din industrie nu au vut de câştigat de pe urma OUG 114, iar importurile de gaze naturale şi de energie electrică au crescut, a spus ministrul.
Popescu a precizat că PSD a solicitat o perioadă de tranziţie până în 2022 pentru abrogarea oug 114, pentru a spori câştigurile boile băieţi deştepţi. Preţurile la gaze vor fi lebaralizate d ela 1 iulie 2020, iar cele la electricitate de la 1 ianuarie 2021.
„Dacă le-am fi dat drumul acum, preţurile ar fi explodat”, a spus ministrul, care s-a declarat convins că în vara anuluii viitor nu vor fi creşteri de preţuri la gaze, pentru că acestea vor fi limitate de cantităţile de gaze aflate în depozite.
Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe modificarea OUG 114, împreună cu Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat. „Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia romanească”, a declarat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.