Războiul Apple - Samsung: Instanţa a respins cererea americanilor de a creşte daunele dictate împotriva sud-coreenilor. Despre ce sumă era vorba

Instanţa a respins solicitarea Apple de a creşte daunele de un miliard de dolari decise anul trecut împotriva Samsung Electronics, concluzionând că grupul sud-coreean nu a încălcat cu bună ştiinţă patentele companiei americane.

Urmărește
377 afișări
Imaginea articolului Războiul Apple - Samsung: Instanţa a respins cererea americanilor de a creşte daunele dictate împotriva sud-coreenilor. Despre ce sumă era vorba

SAMSUNG versus APPLE: Instanţa a respins cererea americanilor de a creşte daunele de un miliard de dolari dictate împotriva sud-coreenilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Instanţa federală din San Jose, Caifornia, a refuzat marţi mai multe solicitări introduse de ambele companii după finalizarea procesului, inclusiv creşterea daunelor de 1,05 miliarde de dolari pe care Samsung ar trebui să le plătească Apple, rejudecarea procesului (dorită de ambele părţi) şi alte modificări ale deciziei, transmite Bloomberg.

Judecătorul a susţinut decizia din luna august, care prevede că Samsung a încălcat şase patente Apple în domeniul dispozitivelor mobile şi trebuie să plătească daune de peste un miliard de dolari.

"Curtea nu va specula în privinţa modului în care juraţii au calculat daunele dictate. Este rezonabil să se presupună că daunele au rolul de a compensa Apple pentru pierderile generate de neregulile constatate de juriu", se spune în decizia de marţi.

În august, instanţa a respins solicitările Apple privind blocarea a 26 de produse Sasmung pe piaţa americană, deoarece nu a fost constatată o legătură între patentele încălcate şi cererea consumatorilor pentru electronicele companiei sud-coreene.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii celor două companii au refuzat să comenteze cu privire la decizia instanţei.

Acţiunile Samsung au urcat miercuri la Seul cu 2%.

Samsung şi Apple au avut anul trecut o cotă de piaţă de aproximativ jumătate din vânzările de smartphone-uri la nivel mondial şi sunt implicate în litigii privind drepturile de proprietate intelectuală în 30 de ţări, pe 5 continente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici