Războiul comercial dintre Airbus şi Boeing: Cine beneficiază de pe urma disputei privind subvenţiile acordate producătorilor de avione

Amplificarea disputei comerciale bazată pe subvenţiile acordate producătorului european de aeronave Airbus şi rivalului său american Boeing ar fi lipsită de sens şi ar servi doar beneficiilor unui nou competitor chinez, a declarat miercuri ministrul francez de finanţe.

Urmărește
1995 afișări
Imaginea articolului Războiul comercial dintre Airbus şi Boeing: Cine beneficiază de pe urma disputei privind subvenţiile acordate producătorilor de avione

Războiul comercial dintre Airbus şi Boeing: Cine beneficiază de pe urma disputei privind subvenţiile acordate producătorilor de avione

Ameninţările din această săptămână ale preşedintelui american Donald Trump, conform cărora va impune taxe vamale suplimentare unor produse UE în valoare de 11 miliarde de dolari, au amplificat lunga dispută asupra subvenţiilor.

Statele Unite şi Europa s-au aflat într-un conflict extins pe parcursul a mulţi ani, cauzat de declaraţii ale ambelor părţi privind subvenţii ilegale acordate companiilor Airbus şi Boeing, pentru a le ajuta să câştige avantaje competitive în industria aeronautică.

„Un război comercial între Boeing şi Airbus ar fi absurd, având în vedere interconectarea celor două industrii şi dependenţa reciprocă”, a declarat Bruno Le Maire. „Acest conflict ar fi benefic doar pentru COMAC”, a adăugat acesta, făcând referire la Commercial Aircraft Corporation of China. COMAC este vârful de lance chinez în dorinţa de a devebi un jucător semnificativ în industria aerospaţială globală. Compania a prezentat în noiembrie un avion de pasagerid e cursă lungă, realizat în colaborare cu o companie din Rusia.

Le Maire a declarat că Europa dispune de mijloacele necesare pentru a-şi lua revanşa faţă de taxele impuse de SUA asupra bunurilor din UE, dar a adăugat: „Este infinit mai preferabil ca, împreună cu aliaţii noştri din SUA, să găsim calea către un compromis”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici