Prima pagină » Economic » Răzvan Nicolescu: La o parte din consumatorii casnici vor fi scăderi la gaz, în special în Bucureşti

Răzvan Nicolescu: La o parte din consumatorii casnici vor fi scăderi la gaz, în special în Bucureşti

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat, marţi, la o dezbatere PDL pe tema energiei, că este nevoie de o strategie energetică a României "adoptată sau revizuită prin consens politic" şi a vorbit despre faptul că preţul la gaz la consumatorii casnici poate scădea.
Răzvan Nicolescu: La o parte din consumatorii casnici vor fi scăderi la gaz, în special în Bucureşti
Emma Toader
01 apr. 2014, 19:10, Economic

„Înţeleg de la ANRE referitor la gaz că procentul de impozit pentru marii consumatori în aprilie în comparaţie cu martie a scăzut de la 20 şi ceva la sută, la 4%. Deci o scădere foarte mare, un impact pozitiv pe factura plătită de consumatorul industrial. La consumatorii casnici, la o parte din consumatori vor fi scăderi, în special în zona Bucureştiului, deci acolo unde distribuitor este compania GDF Suez scăderi cu aproximativ 2%, confirm datelor ANRE-ului. În zona unde distribuie alte companii mai mici, de exemplu în Constanţa, vor fi scăderi cu 4%, iar în zona unde distribuie EON va fi o creştere de 1,5-1,6% pentru că aceste creşteri ale gazului din producţia internă sunt corelate cu revizuirea tarifelor de distribuţie şi sunt corelate cu scăderea procentului de import şi la populaţie de la 5% la 2,5%” a explicat Răzvan Nicolescu.

El a mai spus la dezbaterera publică a democrat-liberalilor având tema „Energie pentru energia României” că acest domeniu este important pentru România şi poate să joace un rol în Europa şi în lume.

Ministrul delegat pentru energie a mai vorbit despre nevoia atragerii investiţiilor străine, arătând că şi-ar dori ca investiţiile să provină în principal din capital autohton românesc.

Reprezentanţii PDL prezenţi la dezbatere printre aceştia aflându-se Lucian Bode şi Andreea Paul au arătat că poate ar fi necesară o subcomisie parlamentară permanentă pentru resurse naturale şi energie şi au criticat faptul că România nu are o politică energetică şi o strategie în acest domeniu.