RCS&RDS vinde şefilor şi salariaţilor acţiuni la preţ preferenţial, cel mult 1% din capital

RCS&RDS va vinde anual şefilor şi anumitor salariaţi sau reprezentanţi ai firmelor din grup acţiuni la un preţ preferenţial, reprezentând cel mult 1% din acţiunile societăţii şi/sau de la alte firme, dacă sunt îndelinite criteriile stabilite pe baza planului de afaceri.

Urmărește
495 afișări

"Se aprobă acordarea unor avantaje sub forma dreptului de stock options plan către anumiţi salariaţi, categorii de salariaţi, directori, reprezentanţi sau administratori ai societăţilor din grupul RCS&RDS, în vederea stimulării managementului şi a angajaţilor cheie, prin distribuirea de acţiuni la preţ preferenţial, dacă sunt îndeplinite criteriile de performanţă stabilite pe baza planului de afaceri şi indicatorilor tehnico-economici generali, urmând să fie afectat un număr de acţiuni corespunzător procentului de cel mult 1% anual din acţiunile societăţii şi/sau din capitalul social al unor societăţi ale grupului RCS&RDS, inclusiv acţiuni proprii deţinute sau care urmează să fie dobândite de societate în vederea alocării acestora conform planului", se precizează în prima hotărâre adoptată la şedinţa extraordinară a acţionarilor RCS&RDS din 26 mai.

Totodată, acţionarii operatorului, controlat indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari, au aprobat dobândirea acţiunilor/părţilor sociale de către RCS&RDS din capitalul social al altor societăţi din grupul RCS&RDS şi/sau dobândirea de acţiuni proprii în vederea alocării către beneficiarii dreptului de stock options plan.

Consiliul de administraţie şi Zoltan Teszari, reprezentantul acţionarilor, vor stabili persoanele/posturile din managementul RCS&RDS care pot beneficia de dreptul la stock options plan, în această categorie fiind incluşi preşedintele şi anumiţi membri ai CA, anumiţi directori/manageri/şefi de departamente sau ai structurilor organizatorice teritoriale, precum şi anumiţi angajaţi cheie ai societăţilor grupului RCS&RDS, potrivit aprecierii CA.

Sistemul stock options plan va fi administrat de Zoltan Teszari şi alţi doi membri ai CA, care vor fi desemnaţi de către CA împreună cu Zoltan Teszari, se menţionează în document.

Potrivit hotărârilor acţionarilor, toţi membrii CA au fost realeşi în funcţie pentru o durată a mandatului de patru ani de la data adoptării hotărârii adunării generale ordinare.

De asemenea, acţionarii au aprobat ca preşedintele CA al RCS&RDS, Alexandru Oprea, să primească o remuneraţie netă lunară de 20.000 de lei.

Vicepreşedinţii CA, Serghei Bulgac şi Niculae Plesa, vor fi remuneraţi cu o sumă netă lunară de câte 15.000 lei.

În cazul administratorilor Ioan Bendei şi Mihai Dina, acţionarii au stabilit o remuneraţie netă lunară de câte 10.000 lei, iar pentru Michael Muellner şi Marius-Cătălin Varzaru câte 3.000 de lei.

"Totodată, se aprobă ca orice alte beneficii să poată fi acordate membrilor consiliului de administrație potrivit hotărârilor adoptate de adunarea generală", se mai spune în document.

RCS&RDS a încheiat anul trecut pe pierdere, după ce în 2009 a consemnat un câştig net de 211,83 milioane de lei, potrivit situaţiilor financiare aprobate de acţionari la finele lunii mai.

Cu o reţea care acoperă peste 200 de oraşe, RCS&RDS este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi prin satelit, telefonie fixă şi mobilă. Principalii concurenţi sunt UPC şi Romtelecom pe zona serviciilor de telefonie fixă, internet şi televiziune prin cablu şi satelit.

Societatea are un capital social de 42,2 milioane de lei, controlat de Cable Communications Systems (Olanda) - 88,9%, RCS&RDS - 5,04%, Zoltan Teszari - 2,03%, Csaba Ianos Ludescher - 1,1% şi alte 15 persoane fizice cu participaţii sub 1%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Printre cele 15 persoane fizice care deţin acţiuni la RCS&RDS se numără Valentin Popoviciu, director dezvoltare în cadrul operatorului, cu o participaţie de 0,39%, şi Ovidiu Ghiman, fost director comercial al societăţii, în prezent directorul pentru strategie şi dezvoltarea afacerii al Romtelecom. Ghiman deţine un număr de 1.687.850 titluri, reprezentând 0,39% din capitalul social al RCS&RDS.

Operatorul şi-a început activitatea în urmă cu 15 ani şi este prezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici