- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RCS&RDS va licita pentru licenţele de telefonie şi vrea să devină operator 4G
RCS&RDS va participa la licitaţia pentru licenţele de telefonie mobilă pentru că vrea să furnizeze servicii telecom din generaţia a patra (4G), fiind interesat să cumpere licenţe pentru frecvenţele joase, de 800 şi 900 MHz, a declarat directorul de dezvoltare a operatorului, Valentin Popoviciu.
RCS&RDS va licita pentru licenţele de telefonie şi vrea să devină operator 4G
Operatorul deţine o licenţă 3G în banda de 2.100 MHz, câştigată la începutul anului 2007 şi valabilă 15 ani, pentru care a plătit 35 milioane de dolari.
"După ce vom studia documentele prezentate de ANCOM vom decide pentru ce licenţe vom licita. În mod sigur vrem să achiziţionăm licenţe pentru frecvenţele joase, de 800 şi 900 MHz. Probabil că vom licita şi pentru celelalte licenţe în benzile de 1.800 şi 2.600 MHz. Obiectivul nostru este să furnizăm clienţilor noştri servicii 4G", a spus Popoviciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Autoritatea de reglementare în telecom, ANCOM, a anunţat, miercuri, că în jurul datei de 1 mai va fi publicat caietul de sarcini pentru cele 56 de licenţe de comunicaţii mobile în benzile de frecvenţe de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz.
Costul de pornire al tuturor licenţelor însumează 726,8 milioane de euro şi variază între 800.000 şi 40 milioane de euro, în funcţie de perioada de valabilitate, de 15 luni sau 15 ani.
Astfel, fiecare licenţă valabilă pe 15 ani din banda de 800 MHz va avea un preţ minim de 35 de milioane de euro, cele din banda de 900 MHz de 40 de milioane de euro, respectiv 10 milioane de euro pe bloc în banda de 1.800 MHz şi 4 milioane pe bloc pereche şi 3 milioane pe bloc în banda de 2.600 MHz.
Pentru blocurile de frecvenţe care vor fi alocate pe perioade de 15 luni valorile au fost stabilite la 3,4 milioane de euro în banda de 900 MHz şi 800.000 de euro în banda de 1.800 MHz.
Popoviciu spune că tarifele anunţate de ANCOM sunt mari. "Ar fi trebuit să fie mai reduse, să ţină cont de condiţile din România", a spus Popoviciu.
El a adăugat că RCS&RDS a investit un miliard de dolari în dezvoltarea reţelelor companiei până în 2010. "Investiţiile au continuat şi acum cifra este mai mare", a spus Popoviciu, fără să dea detalii.
Operatorul şi-a început activitatea în urmă cu 16 ani şi este prezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia.
RCS&RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.
Compania este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO