Reconstrucţia Catedralei Notre-Dame: Legislaţia franceză permite beneficii fiscale pentru donatori/ Miliardarii care au promis donaţii, criticaţi

Cele mai bogate trei familii din Franţa au promis că vor dona în total aproximativ 500 milioane euro pentru reconstituirea Catedralei Notre-Dame, donaţii care au declanşat o dezbatere despre bogăţie, impozite şi despre tipul de filantropie practicată de cei mai bogaţi, transmite CNN.

Urmărește
2181 afișări
Imaginea articolului Reconstrucţia Catedralei Notre-Dame: Legislaţia franceză permite beneficii fiscale pentru donatori/ Miliardarii care au promis donaţii, criticaţi

Donaţiile pentru Catedrala Notre-Dame. miliardarii ar trebui să obţină beneficii fiscale pentru donaţiile către Notre-Dame?

Prima donaţie în valoare de 100 milioane de euro, a venit din partea grupului de lux Kering şi familiei Pinault. Ceva minute mai târziu, principalul lor rival Bernard Arnault, al treilea cel mai bogat om din lume şi acţionarul principal al companiei LVMH - Moet Honnessy Loius Vuitton , a declarat că va dona 200 milioane de euro, iar câteva ore mai târziu, familia Bettencourt Meyers, deţinătoarea companiei L' Oreal a promis o donaţie tot de 200 milioane de euro .

Atenţia s-a schimbat rapid, în această săptămână, de la generozitatea donaţiilor pentru catedrală, la faptul că donatorii ar pretinde beneficii fiscale. Conform legislaţiei franceze, persoanele fizice pot deduce 66% din donaţii din impozitele lor, în timp ce întreprinderile pot revendica 60%.

Pentru fiecare donaţie de 100 milioane de euro, sunt 60 milioane de euro pe care statul nu îi impozitează, a explicat Anne-Claire Pache, un profesor specializat în filantropie la ESSEC France Business School.

Criticii susţin că donaţiile pentru repararea Catedralei Notre-Dame ar fi mai bine cheltuite pe programe sociale pentru a-i ajuta pe cei săraci, într-o ţară unde creşterea inegalităţii a contribuit la izbucnirea protestelor recente din stradă.

Atât familia Pinault, care deţine branduri de lux, inclusiv Gucci şi Yves Saint Laurent, cât şi Arnault, deţinătorii brandurilor Loius Vutton şi Christian Dior, au declarat că nu pretind deduceri fiscale, în timp ce familia Bettencourt Meyers, deţinătoarea companiei L'Oreal (LRLCF), a refuzat să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici