- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Recursul Impact împotriva deciziei privind insolvenţa a fost admis,procedura este închisă irevocabil
Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul formulat de Impact Developer&Contractor (IMP) împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din luna iulie de admitere a cererii pentru deschiderea insolvenţei dezvoltatorului imobiliar, astfel că procedura este închisă definitiv şi irevocabil.
"Conform informaţiilor furnizate de avocatul mandatat de Impact Developer&Contractor, respectiv Stan Târnoveanu partener Senior al Casei de Avocatură Zamfirescu, Racoţi, Predoiu au obţinut, la termenul de judecată din 28/04/2011, admiterea recursului declarat de Impact împotriva deciziei de deschidere a procedurii insolvenţei care s-a pronuntat în data de 08/07/2010. Soluţia este definitivă şi irevocabilă", se arată într-un anunţ al Impact transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti.
Astfel, procedura de deschidere a insolvenţei asupra Impact Developer&Contractor a fost închisă definitiv şi irevocabil, se menţionează în anunţ.
Tribunalul Bucureşti a admis, în luna iulie, cererea de deschidere a insolvenţei Impact Developer & Contractor, solicitată în luna ianuarie de firma Romconstruct Ploieşti, pentru o datorie de 1,3 milioane lei, însă dezvoltatorul imobiliar a făcut recurs la decizia instanţei.
În luna august, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat provizoriu procedura de insolvenţă.
Impact menţiona în iulie, atunci când a făcut recursul, că are în conturi peste 10 milioane lei, cu mult peste nivelul sumei de 1,3 milioane lei solicitate de Romconstruct ca presupus debit, iar intrările lunare de cash ale Impact sunt de circa 4 milioane lei.
Conducerea dezvoltatorului imobiliar a mai arătat că suma solicitată de Romconstruct constituie obiectul de dispută judiciară în trei dosare din 2010 aflate pe rolul Tribunalului Prahova. Prin urmare, deşi disponibilităţile băneşti ale Impact depăşesc cu mult această sumă, presupusa datorie nu avea cum să fie plătită atâta timp cât este în litigiu pe rol.
Acţiunile Impact au fost tranzacţionate vineri, la un preţ de 0,3931 lei, în scădere cu 4,12% faţă de referinţă, cotaţie la care dezvoltatorul are o capitalizare de 82 milioane de lei.
Cel mai mare acţionar al companiei este Dan Ioan Popp, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al Impact, care controlează 18,06% din titluri, iar Carmen Săndulescu deţine 11,6% din acţiuni. În acţionariat se regăseşte şi un fond de investiţii administrat de Franklin Templeton, respectiv Templeton GIT Emerging Markets, care are 6% din titluri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO