- Home
- Economic
- PARIS/ROMA, (23.12.2021, 21:35)
- Mihai Draghici
Relansarea economică este pe un drum bun. Propunerile lui Macron şi Draghi
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi premierul Italiei, Mario Draghi, propun, într-un articol publicat în cotidianul Financial Times, modificarea reglementărilor bugetare ale Uniunii Europene, pentru a facilita investiţiile, şi limitarea datoriilor suverane.
Urmărește
1339 afișări
Relansarea economică este pe un drum bun. Propunerile lui Macron şi Draghi
"Uniunea Europeană a fost acuzată frecvent că face prea puţin şi prea târziu în situaţiile de criză. Cu toate acestea, răspunsul nostru colectiv la impactul economic al pandemiei Covid-19 nu a fost nici prea mic şi nici nu a venit prea târziu. Ci, mai degrabă, a demonstrat forţa acţiunilor îndrăzneţe aplicate din timp, confirmând avantajele coordonării politicilor la nivel de ţări şi instituţii", afirmă Emmanuel Macron şi Mario Draghi în articolul de opinie publicat în cotidianul Financial Times sub titlul "Trebuie reformate regulile fiscale europene / Trebuie să diminuăm nivelul datoriilor, dar nu prin reduceri bugetare nesustenabile sau prin majorări de taxe".
Emmanuel Macron şi Mario Draghi afirmă că guvernele statelor UE au alocat aproape 1.800 de miliarde de euro pentru atenuarea efectelor crizei şi pentru susţinerea familiilor şi a companiilor. Banca Centrală Europeană (BCE) a acţionat prin stimulente monetare masive pentru a susţine creditarea, iar Comisia Europeană a suspendat reglementările fiscale, lansând, împreună cu statele membre, programul Viitoarea Generaţie UE, un plan de 750 de miliarde de euro pentru investiţii şi reforme.
"Relansarea economică este pe un drum bun. Economia UE nu a revenit încă la nivelul anterior pandemiei, dar este pe cale să atingă acest nivel în următoarele luni. Şi finanţele publice sunt pe cale să fie remediate: raportul dintre datoriile suverane şi valoarea PIB-ului în statele UE s-a stabilizat şi ar urma să se reducă în 2022. În pofida incertitudinilor care persistă, trebuie să privim înainte şi să abordăm provocările semnificative cu care ne confruntăm pe termen lung. Crizele climei şi biodiversităţii se agravează, iar tensiunile geopolitice şi militare sunt în creştere. Tehnologia are un rol mai central pentru bunăstarea noastră, deşi în acelaşi timp exacerbează inegalităţile existente şi creează noi clivaje. Evoluţiile demografice modifică profund structura societăţilor noastre. În toate aceste domenii, Uniunea Europeană trebuie să acţioneze îndrăzneţ şi rapid", subliniază Emmanuel Macron şi Mario Draghi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Criza politică din Coreea de Sud. Preşedintele Yoon nu va participa la audierea de punere sub acuzare. Motivul invocat
-
Zelenski le cere aliaţilor să-şi onoreze promisiunile privind livrările de arme către Ucraina
-
Investiţie de 5 miliarde de dolari pentru una dintre cele mai mari fabrici de desalinizare din lume
"Trebuie să aprofundăm agenda reformelor şi să însoţim aceste transformări de investiţii masive în cercetare, în infrastructură, digitalizare şi apărare. Avem nevoie de o strategie de creştere economică în UE pentru următorul deceniu şi trebuie să fim pregătiţi să o implementăm prin investiţii comune, prin reglementări mai adecvate şi printr-o mai bună coordonare, nu doar în situaţii de criză", afirmă preşedintele Franţei şi premierul Italiei.
"Vom avea nevoie de un cadru credibil, transparent şi capabil să contribuie la ambiţia noastră colectivă în sensul unei Europe mai puternice, mai sustenabile, cu o organizare mai corectă. Nu există niciun dubiu asupra faptului că trebuie să reducem gradul de îndatorare. Dar nu ne putem aştepta să facem acest lucru prin majorări de taxe sau prin reduceri nesustenabile ale cheltuielilor sociale; de asemenea, nu putem limita creşterea economică prin ajustări fiscale neviabile. În schimb, strategia noastră constă în a limita actualele cheltuieli publice recurente prin reforme structurale sensibile. Şi, dat fiind că regulile nu pot sta în calea reacţiilor noastre faţă de pandemie, nici nu ne pot împiedica să facem investiţiile necesare", argumentează Emmanuel Macron şi Mario Draghi.
Citește pe alephnews.ro: Iranul desfăşoară exerciţii militare în apropierea unităţilor nucleare. „Puterea” reunește membri ai armatei şi ai Gărzilor Revoluţionare islamice
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Documentele Reginei Elisabeta urmează să fie făcute publice în curând. Experții se tem de cenzurarea acestora
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe